Batı Akdeniz Çölyak Derneği’ne göre Antalya’da yaklaşık bin 500 çölyak hastası var. Türkiye’de görülme sıklığı yüzde 1 ile binde 3 arasında değişen hastalıkta tanı oranının yüzde 10 seviyesinde kaldığı düşünüldüğünde bu sayının çok daha fazla olacağı tahmin ediliyor. Yaşamları boyunca glütensiz beslenmek zorunda olan bu hastalar, son 6 ay içinde glütensiz ürünlerdeki fiyat artışları nedeniyle zor bir dönemden geçiyor.

Antalya’da Muratpaşa Belediyesi de çölyak hastalarına destek olmak için içinde glütensiz ürünlerinin bulunduğu gıda destek kolilerini ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırdı. O desteklerden biri, aynı zamanda Muratpaşa Belediyesi Adalya Vakfı Engelsiz Kafe’nin öğrencilerinden down sendromlu 13 yaşındaki Nazlı Başak Öztürk’e ulaştırıldı.

Glütensiz ürünlerle birlikte temel gıda maddelerinin yer aldığı koliyi alan Nazlı, mutluluğunu çektiği bir videoyla Başkan Uysal’la paylaştı. Nazlı, herkesi gülümseten o videosunda “Ümit Amca seni çok seviyorum. Bunu göndermişsin. Kalbimi kazandın” dedi.