Toplumsal Kocaeli

İzmit Belediyesi çevre koruma ve geri dönüşüm konularında çalışmalarını sıkı bir program eşliğinde gerçekleştirmeye devam ediyor. İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in öncülüğünde, son 6 ayda İzmit’te yüz binlerce ton geri dönüşüm maddesi çöp olmaktan kurtarıldı ve doğaya kazandırıldı. 

İzmit Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri tarafından mahallelere konulan ambalaj konteynerleriyle birlikte atık ambalajların doğaya kazandırılması konusunda büyük bir fayda sağlandı. Yetkililer ambalaj konteynerleriyle ilgili olarak vatandaşların mavi renkli ambalaj atık konteynerlerine sadece kâğıt, karton, plastik ve metal gibi geri dönüşebilen maddelerin atılmasını talep ederken projeye destek veren tüm yurttaşlara teşekkürlerini iletti.  

OFİSLERE VE OKULLARA GERİ DÖNÜŞÜM KUTUSU
Geri dönüşüm konusunda vatandaşları destekleyen İzmit Belediyesi ofis, işyeri ve okullarda geri dönüşümlü atıkların ayrı toplanması amacıyla kullandığı geri dönüşüm için mekan kutularının dağıtımını gerçekleştiriyor. Kağıt, karton, plastik ve cam gibi atıkların diğer atıklardan ayrıştırılması için okullara son bir ayda yaklaşık 500 adet geri dönüşüm kutusu dağıtıldı.

İKİ AYDA 1.7 TON PLASTİK ŞİŞE TOPLANDI
Geri dönüşüm çalışmalarını farklı farklı alanlarda gerçekleştiren İzmit Belediyesi, pet şişelerin de doğada çöp olmasını engelliyor. Kent genelinde yerleştirilen 10 adet pet şişe şeklinde kafesleri yerleştiren İzmit Belediyesi geri dönüşüm konusunda farkındalık oluşturarak vatandaşlardan pet şişeleri bu kafeslere atmalarını istedi. Duyarlı vatandaşların pet şişelerini bu geri dönüşüm noktalarına atmasıyla birlikte son 2 ayda 1,7 ton plastik pet şişe toplanarak geri dönüşümü sağlandı. 

4.5 TON ATIK YAĞ DOĞAYA KARIŞMADI
Atık yağların toplanması konusunda da başarılı çalışmalara imza atan İzmit Belediyesi Çevre Koruma Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların evlerinde biriktirdikleri yağları da toplayarak, çevre kirliliğinin önüne geçiyor. Geçtiğimiz Haziran Ayında hanelerden toplanan 1.5 ton atık yağ ile birlikte, 2020 yılının ilk altı ayında toplam 4,5 ton atık yağ toplandı. Vatandaşlar 318 00 77 numaralı telefonu arayarak atık yağlarını belediye personeline teslim edebiliyor. 

TEKSTİL ATIĞINDA REKOR
Tekstil atıkları konusunda rekora giden İzmit Belediyesi, 2020 yılının ilk altı ayında 158 ton tekstil atığı topladı. Bölgemizde bu rakamın rekor olduğu belirtilirken vatandaşlara gösterdikleri duyarlılıktan dolayı teşekkür edildi. İzmit’te bulunan 250 adet tekstil kumbarasıyla birlikte geri dönüşüme bırakılan tekstil ürünleri tekrardan ekonomiye kazandırılıyor. 

BOŞ ALANLARDAN 6 TON LASTİK TOPLANDI
Kentte nüfusa dayalı olarak araç sayısının fazla olması geri dönüşüm konusunda lastiklerin de yerini almasını sağlıyor. Lastik değişimi yapılan araçlarda çevre veya çöp konteynerlerine atılan lastikler, İzmit Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı çalışmalarla toplanarak geri dönüşüme kazandırılıyor. 2020 yılının ilk atı ayında boş alanlardan ve çöp konteynerlerinden yaklaşık 6 ton civarında lastik toplanarak geri dönüşüme kazandırılırken, yetkililer atık lastiklerini rastgele doğaya bırakmak yerine 318 00 77 numaralı telefonu arayarak İzmit Belediyesinden destek isteyebileceklerini ifade etti.