Alperen Kandemir

Kemal Kılıçdaroğlu’nun genel seçimlere dair açıklaması sonrasında gözler CHP’nin Saray İttifakı’nın gerisinde kaldığı illere çevrildi. Ekonomik krizin derinleşmesiyle beraber yurttaşların AKP ve MHP ortaklığına tepkileri büyürken CHP’ye ilgileri artmaya başladı.

2018’de yapılan genel seçimlerde CHP, Karabük’te AKP ve MHP’nin gerisinde kalmıştı. Karabük'te Erdoğan’ın aldığı 97 bin oya karşılık CHP’nin o dönemki adayı Muharrem İnce 34 bin oy alarak açık ara farkla seçimi geride tamamladı. 2019’da yapılan yerel seçimlerdeyse MHP ve AKP, ayrı aday çıkarmasına rağmen İyi Parti listesinden giren Millet İttifakı'nın ortak adayı yeterli sonuca ulaşamadı.

HALKIN SARAY İTTİFAKINA TEPKİSİ BÜYÜYOR
CHP Karabük İl Başkanı Abdullah Çakır, Toplumsal’a yaptığı açıklamada, üye çalışması için gece gündüz sahalarda çalışma yürüttüklerini ve AKP-MHP ittifakına tepkili olan halkın CHP’ye büyük ilgi gösterdiğini söyledi.

Son yapılan anketlerde Karabük’te Millet İttifakı’nın Saray İttifakı ile kafa kafaya gittiğini belirten Çakır, Millet İttifakı’nın kısa sürede anketlerde öne geçeceğini ifade etti.

EMEKÇİLER YÜZÜNÜ CHP’YE DÖNDÜ
CHP il örgütü olarak fabrikalarda ve sendikalarda yoğun bir şekilde çalışma yürüttüklerini ifade eden Çakır, emekçilerin CHP’ye olan ilgisinin giderek arttığını söyledi.

Özellikle son ekonomik krizle beraber Saray İttifakı’nın eski gücünü yitirdiğini söyledikten sonra emekçilerin CHP’yi bir umut kapısı olarak gördüklerini ifade eden Karabük İl Başkanı Çakır, bu süreç sonunda CHP’nin önümüzdeki seçimlerde emekçilerin oylarını alacağını belirtti.

MİLLET İTTİFAKI OLARAK BERABERİZ
Karabük’te diğer Millet İttifakı bileşenleriyle güçlü bağları olduğunu ifade eden Abdullah Çakır, bu birlikteliğin seçim sonuçlarına da yansıyacağını söyledi.

Millet İttifakı’nın Karabük’teki çalışmalarının güçlü bir şekilde devam ettiğini belirten Çakır, Saray İttifakı’nın Karabük’te şansının giderek düştüğünü belirtti.