Toplumsal İzmir

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Yönetim Kurulu haftalık olağan kurul toplantısını, CHP İzmir il başkanlığında gerçekleştirdi. CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel başkanlığında gerçekleşen toplantıda, Yücel yönetim kurulu içinde yapılan görev değişiklikleri hakkında kurulu bilgilendirdi.

İzmir İl Yönetim Kurulunun gündeminde, CHP İzmir İl Başkanı Yücel’in kurul içinde yaptığı görev değişiklikleri ve ilçe sorumluları görev dağılımındaki değişiklikler vardı. İl Başkanı Deniz Yücel’in yaptığı görev değişiklikleri hakkında il yönetim kurulunu bilgilendirdiği toplantıda, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 103’üncü yıldönümü sebebiyle, il başkanlığının düzenleyeceği tören hakkında da karar alındı.

'BU BİR BAYRAK DEĞİŞİMİ'
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in il yönetim kurulu üyeleri arasında yaptığı görev değişiklikleri sonrasında, İl Sekreterliğine Ahmet Yıldız getirilirken, Birinci Bölge Örgütten Sorumlu Başkan Yardımcılığına İsmail Yüzer, İkinci Bölge Örgütten Sorumlu Başkan Yardımcılığına Sedredil Coşkuner getirildi. Yeni oluşturulan Siyasi İşler ve Propaganda Sorumluluğu göreviyse Şener Akdemir’e verilirken, Seçim İşleri ve Seçim Güvenliğinden Sorumlu Başkan Yardımcılığı görevi de Aygül Eryılmaz’ın oldu. İl sekreterliğini Ahmet Yıldız’a devreden Fulya Alçay’ın yeni göreviyse Kadın, Kadın Politikaları, Kültür Sanat ve Sağlık İşlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı oldu.

Aynı toplantıda, yönetim kurulu üyelerin sorumlu oldukları ilçelerde de yeni görevlendirmeler yapılırken, görev değişikliklerine ilişkin açıklama yapan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, çok uzun süredir birlikte görev yapan bir kurul olduklarını ifade ederek, yaşananın bir bayrak değişimi olduğunu belirtti.

Yücel şunları söyledi:

Kendi kendimizi övmemiz veya başarılı bulmamız söz konusu olamaz ama çok uzun süredir uyum içinde çalışan bir il örgütüyüz. Bugüne kadar tüm arkadaşlarım aldıkları görevlerin hakkını vermek için özveriyle çalıştılar ve başarılı işlere imza attılar. Tüm arkadaşlarımız verilecek her görev için yeterli donanıma ve tecrübeye sahipler. Bugüne kadar hiçbir yol arkadaşım kendisi için bir makam veya ayrıcalık talep etmedi. Kendilerine verilen farklı görevleri layıkıyla yerine getirdi. Biz çok dinamik bir örgütüz. Tüm arkadaşlarımızın farklı yönetimsel becerileri var. Ben de bu beceri ve tecrübelerin harmanlanması, tüm arkadaşlarımızın farklı görevlerde de partimize faydalı olması için çabalıyorum. Bu aslında bir bayrak değişimi ve daha önceleri de bu tür değişimlerin hem verimi hem de çalışmalarımızın etkinliğini artırdığını görmüştük. Bu bayrak değişimiyle de tüm yönetim kurulu olarak yine birlik ve dayanışma içinde, özveriyle çalışmaya devam edeceğiz. Asıl olanın bizler veya makamlarımız değil, CHP ve milletin kurtuluşu için iktidarın kazanılması yolunda yapılacak çalışmalar olduğunun bilincindeyiz. Bu bilinçle arkadaşlarımın yeni aldıkların görevlerde başarılı olacaklarına ve yine birlik içinde çalışacağımıza kimsenin şüphesi olmasın. Bizi Saray düzeninden ayıran şey, milletin kurtuluşu yolunda kendi çıkarlarımızı, makamlarımızı düşünmememizdir. Görev yaptığım 30 yönetim kurulu arkadaşımın tamamı, bu yolda örgüt emekçisi ve vatan sevdalısıdır. Aynı bilinçle İzmir, Türkiye ve partimiz için çalışmaya devam edeceğiz.

19 MAYIS KARARI
Kurul toplantısında ayrıca, önümüzdeki haftalarda milletvekillerinin de katılımıyla yapılacak çalışmaların arttırılması, ilçe örgütleriyle topyekun saha çalışmaları planlanması hakkında, ön hazırlık yapılması hakkında mutabık kalındı.

İl Yönetim Kurulu toplantısında aldığı kararla, bu yıl 103’üncü yıldönümü kutlanacak olan, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı için, 19 Mayıs 2022 Perşembe günü, saat 14.00’te, İzmir Cumhuriyet Meydanı’nda çelenk sunum ve kutlama töreni düzenlenmesine karar verildi.

İl Yönetim Kurulu Görev Değişiklikleri sonrasında, kuruldaki görev dağılımları şöyle oldu: