Alperen Kandemir

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun milletvekilli çıkaramadıkları illerde özel çalışma yürüteceklerini açıklamasının ardından gözler bu illere çevrildi. CHP’nin önümüzdeki seçimlerdeki bu illerde göstereceği performans merak konusu olurken CHP’li milletvekilleri de çalışmalarına hızla devam ediyor.

2018 Genel Seçimlerinde AKP’nin 2, HDP’nin ise 1 milletvekili çıkardığı Bitlis’te Millet İttifakı sadece yüzde 2,7 oy alabilmişti. CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce ise rakiplerine karşı yüzde 6,3’lük bir oy oranına sahipti.

SEÇMENİN YÜZDE 20'Sİ CHP ÜYESİ
CHP’nin önümüzdeki seçimlerde Bitlis'te iddialı olduğunu ifade eden İl Başkanı Mehmet Cahit Geylani, göreve geldikleri ilk 100 günde kapı kapı dolaşarak seçim çalışması yürüttüklerini bu çalışmalar sonucunda 3 bin yeni üye kazandıklarını söyledi.

CHP böylece Bitlis merkezdeki seçmenin yaklaşık yüzde 20’sini CHP’ye üye yapmış oldu.

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, geçtiğimiz günlerde şehre ziyarette bulunarak Bitlisli yurttaşlar ile buluşmuş ve birtakım temaslarda bulunmuşlardı

HEDEF 10 BİN ÜYE
CHP Bitlis İl Başkanı, ilk 100 günde başardıklarının daha da üstünde hedefleri olduğunu Toplumsal’a açıkladı.

Önümüzdeki süreçte üye sayılarını 10 bine çıkarmayı hedeflediklerini söyleyen Geylani, milletvekillerinin bölgeye gelmesiyle bu hedeflerine daha kolay ulaşacaklarını belirtti.

Bölgedeki aşiretlerin CHP’ye yönelik yoğun ilgisi olduğunu belirten Geylani, kısa süre içerisinde aşiretlerden partiye yoğun katılım gerçekleşeceğini söyledi.

HEDEFİMİZ YEREL SEÇİMLERİ DE KAZANMAK
2024’te yapılacak yerel seçimlerde kazanmak istediklerini söyleyen Geylani, hedeflerinin Bitlis’teki tüm belediyeleri kazanmak olduğunu, bundan ötürü de genel seçimler sonrasında bu çalışmalarına devam edeceklerini ifade etti.

GENEL BAŞKANIMIZI BİTLİS’E DAVET EDECEĞİZ
Yeni üye kayıtlarının hız kazanması sonrasında bölgede etkinliklerinin arttığını söyleyen Geylani, diğer millet ittifakı bileşenleri ile beraber bölgede daha aktif çalışacaklarını belirtti.

Yaptıkları çalışmalar sonrasında yeni katılan üyelere görkemli bir tören düzenleyeceklerini ifade eden Bitlis İl Başkanı, düzenleyecekleri törene Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nu davet edeceklerini belirtti.