Bülent Çavuş

CHP Beyoğlu İlçe Örgütü, düzenlediği basın açıklamasıyla Taksim Gezi Parkı’nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden alınarak Sultan Beyazıt Han-ı Veli Hazretleri Vakfı adındaki olmayan bir vakfa devredilmesini protesto etti.

‘’Gezi Parkı’nın tapusu 16 milyon İstanbulluya aittir” pankartı açan CHP’liler, Gezi Parkı’nın İBB’den alınmasını protesto etti. CHP Beyoğlu İlçe Örgütü adına basın açıklamasını okuyan İlçe Başkanı Şahin Dil, “Gezi’yi gasp ediyorlar. Her gün bir şey bulup İBB’ye ve başkanımız Ekrem İmamoğlu’na bir düşmanlık yapma gayretindeler” diye konuştu.

CHP Beyoğlu basın açıklaması

'KENDİ HALKINA BU KADAR DÜŞMANLIK EDEN BAŞKA BİR İKTİDAR GÖRÜLMEDİ'
Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

Halkımız işsizlik, yoksulluk ve salgın ile boğuşurken; AKP’nin gündeminin Gezi Parkı olması, Saray ve şürekasının 19 yıldır doymak bilmeyen rant tutkularının çok iyi bir yansımasıdır.

Bu ülkede salgın sebebiyle her gün insanlarımız ölüyor, sağlık emekçilerimiz hayatlarını kaybediyor, her gün bir esnafımız kepenk kapatıyor, kadınlarımız erkekler tarafından katlediliyor, insanlarımız yoksulluğa, açlığa ve ölüme mahkum ediliyor. Bu sorunlara hiçbir çözüm üretemeyen AKP iktidarı, yeni kutuplaşma ve kavga ortamları yaratarak, özellikle ekonomi ve salgın yönetimindeki beceriksizliğini gizleme çabası içerisindedir.

Çok açık ve net ifade etmek isteriz ki, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde kendi halkına bu kadar düşmanlık eden bir iktidar daha görülmemiştir. Biz büyük İstanbul depremi diyoruz, onlar Kanal İstanbul diyor. Biz aşılar nerede diye soruyoruz, onlar Katar diyor. Biz 128 milyar dolar nerede diyoruz, onlar olmayan bir vakıf üzerinden Gezi Parkı’nı gasp etmekle uğraşıyor.

'BU PARK HALKINDIR, HALKIN KALACAKTIR'

Hatırlarsanız önce Örnektepe’deki yurt binasına el koydular. Sonra 166 yıldır İBB’de olan Galata Kulesi’nin mülkiyetini üzerlerine geçirdiler. Bugün de Gezi’yi gasp ediyorlar. Her gün bir şey bulup, İBB’ye ve Başkanımız Ekrem İmamoğlu’na bir düşmanlık yapma gayretindeler. Aslında düşmanlık yaptıkları; iradesini kabul etmedikleri 16 milyon İstanbulludur. İstanbul halkının seçilmiş Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’dur.

2013’te Gezi Parkı’nı yıkmaya çalıştılar fakat halkımızın onurlu ve ülke tarihimizin en geniş katılımlı ve barışçıl direnişi ile bu vandallığa geçit verilmedi. Uğrunda çok bedel de ödedik. Abdocan'ın, Mehmet'in, Ethem'in, Medeni'nin, Hasan Ferit'in, Ali İsmail'in ve Ahmet'in hayatları pahasına korudukları bu park artık halkındır ve her zaman da halkın kalacaktır.

'16 MİLYON İSTANBULLUNUN HAKLARINI KORUMAYA DEVAM EDECEĞİZ'

Sizlerin kirli oyunlarına, nefret söylemlerine ve hukuksuz müdahalelerinize asla geçit vermeyeceğiz. Gezi direnişinde canlarını kaybedenleri bir kez daha saygıyla anıyor, onların hatıralarını bu parkta yaşatmaya devam edeceğimizin sözünü veriyoruz.

Bir gecede bir kağıt parçasıyla gerçekleştirilen mülkiyet gaspına karşı İBB ile birlikte, tüm hukuksal haklarımızı sonuna kadar kullanacağız.

Cumhuriyet Halk Partisi Beyoğlu İlçe Başkanlığı ve İBB Başkanımız Sn. Ekrem İmamoğlu, Beyoğlu halkının ve 16 milyon İstanbullunun hakkının ve iradesinin koruyucusu olmaya devam edecektir.

CHP Beyoğlu İlçe Örgütü

Basın açıklamasına CHP Beyoğlu İlçe Başkanı Şahin Dil, ilçe yönetimi, kadın kolları yönetimi, İBB CHP Meclis Grubu Yönetim Kurulu Üyesi, Beşiktaş Belediyesi Meclis Üyesi ve BELTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı İnan Güney, Beyoğlu Belediyesi meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.