Toplumsal Akdeniz

Muratpaşa Belediyesi'nin tek ödüllü geri dönüşüm projesi olan Çevreci Komşu Kart, nisan 2016’da pilot mahallelerde uygulamaya alındı. 'Atma, biriktir, kazanalım' sloganıyla hayata geçirilen projeyle, cam, kağıt, plastik ve metalden oluşan nitelikli atıkları evinde ayrıştıran, belirli gün ve saatte kapısının önünden geçen Çevreci Komşu Kart ekiplerine teslim eden ilçe sakinleri, lira karşılığı puan kazanmaya başladı.

5.5 MiLYONDAN FAZLA PARA YÜKLENDİ
Pilot mahallelerde sağlanan başarının ardından tüm ilçede uygulanmaya başlayan projeyle cam, kağıt, plastik ve metalden oluşan nitelikli atıkları atmayıp biriktiren ilçe sakinleri, sadece eylül ayında 143 bin lira kazandı. Nisan 2016’dan bu yılın eylül sonuna kadar geçen sürede Muratpaşalıların kartlarına 5.5 milyon liradan fazla para yüklendi. Aynı dönemde, ev ev toplanan atık miktarı ise 17 milyon 501 bin kilogram oldu.Muratpaşa Belediyesi, projeyle ev ekonomisi için bugüne kadar hiç olmayan bir maddi kaynak yaratırken Çevreci Komşu Kart, bu yıl 'para kart' özelliği de kazandı. Kredi kartı pos cihazı olan heryerde kullanılabilen kartlarla Muratpaşalılar, ister markette ister online alışverişte ödemelerini Çevreci Komşu Kartla yapabiliyor.

KOMŞU KART İNDİRİMİ
Tüm bunların yanı sıra Çevreci Komşu Kart alışveriş yaparken de kazandırmaya başladı. Komşu kart, üye işyerlerinden yapılacak alışverişlerde yüzde 30’a varan indirim imkanı sunuyor. İndirimlerden yararlanmak için Muratpaşalıların alışverişlerinde Çevreci Komşu Kartlarını kullanmaları yeterli.