Çanakkale'nin Ecebat ilçesinde eski çöplük mevkiide henüz belirnemeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangın beş farklı noktada deevam ediyor...

Dumanlar Eceabat ilcesi ile Tarihi Yarımadayı kapladı. Yangın rüzgarın da etkisiyle ormanlık alana sıçradı.

Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, havadan ve karadan yangına müdahale ediyor.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, bölgede çıkan yangınlarda üç kişinin yaralandığını açıkladı. 

BOĞAZ GEMİ GEÇİŞLERİNE KAPATILDI
Çanakkale'nin Eceabat ilçesinde çıkan orman yangınında havadan söndürme çalışmalarının sağlıklı yürütülebilmesi için Çanakkale Boğazı saat 15.40 itibariyle çift yönlü transit gemi geçişlerine kapatıldı.

BEŞ FARKLI NOKTADA YANGIN
Çanakkale'de 5 farklı noktada çıkan orman yangınlarını helikopterle havadan inceleyen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Tarihi Gelibolu Yarımadası''ndaki Kilye Koyu'nda Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı İdari binasında brifing aldıktan sonra açıklamalarda bulundu. Bakan Pakdemirli bugün 7 ilde çıkan yangınlarla mücadele edildiğini söyleyerek, "Isparta'da 1, İzmir'de 1, Maraş'ta 1, Kastamonu'da 1, Elazığ'da 2, Kütahya'da 1, Çanakkale'de de 5 olmak üzere 12 bölgemizde yangınlarla mücadele edildi ve ayrıca 6 ziraat yangınıyla da mücadelemiz sürdü. Son haftadaki yangınlarla ilgili genel bilgi verecek olursak da 136 orman yangınıyla karşı karşıya kaldık. Bunun yanı sırada 128 kırsal yangına da orman teşkilatı olarak müdahale ettik. Bu sene ilk defa İHA'ları kullanıyoruz. İHA'ları kullanmaktan dolayı da son haftada 62 tane yangının tespiti konusunda da İHA'lardan da faydalandık. Deneme olarak başladığımız bu yıl İHA'lardan ciddi, güzel neticeler aldık" diye konuştu.