AKP'li İzmit Belediye Meclis Üyesi Şener İnce tarafından ortaya atılan gerçek dışı iddialar sosyal medyada da tartışma konusu oldu. Şener İnce, İzmit Belediyesi Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet'in ayakkabıyla camiye girdiği iddia etmişti. Ancak çok geçmeden gerçekler ortaya çıktı. Hürriyet'in camiye değil, depo olarak kullanılan bir alana girdiği belirlendi. Ayrıca Hürriyet'in camiye ayakkabılarını çıkartarak girdiği fotoğraflar da paylaşıldı.

Hürriyet, düzenlediği basın toplantısıyla Şener İnce'ye sert tepki gösterek iftirası için suç duyurusunda bulunacağını belirtti.

VAİZ KİN KUSTU
Öte yandan Şener İnce'nin ortaya attığı yalanlara inanlar da oldu, tartışmalara yorumla dahil olan bir din adamı çirkin ifadeler kullandı.

O kişi Körfez İlçe Müftülüğünde vaiz olarak görev yapan Şenol Köprülü isimli şahıs. Şenol Köprülü, sosyal medyada kendisine yakışan bir yorum yaptı ve "Bu hayvanları camiye kim soktu" dedi. Köprülü'nün üzerinden hakaret ettiği fotoğrafta Fatma Kaplan Hürriyet'in olması dikkatlerden kaçmadı.