Marmaray bozuldu, yolcular tünelden yürüyerek istasyona ulaştı...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına bağlı olan Marmaray arıza yaptı.

Trenin durması üzerine yolcular, tünelde yürüyerek istasyona ulaştı.

İBB Haber'in Twitter hesabından "Bilgi: Marmaray, Ulaştırma Bakanlığı'na bağlı TCDD tarafından işletilmektedir." notu paylaşılırken "Büyükşehir çalışıyor" hesabı da aynı hatırlatmayı yaptı. 

"BİRİLERİ GİBİ SEVİNECEK DEĞİLİZ"

İBB Basın Sözcüsü Murat Ongun, Twitter hesabından yaptığı açıklama ile "Harf polemiği yerine, İstanbul’a hizmette ortak çalışma ve kaliteli hizmet" çağrısında bulundu.

Ongun, "U’nun işlettiği Marmaray’da bugün sorun oldu diye birileri gibi mutlu olacak değiliz. Raylı sistemler hassas işletmelerdir, arızalar söz konusu olabilir. Harf polemiği yerine, İstanbul’a hizmette ortak çalışmayı ve kaliteli hizmeti artırmayı hedefliyoruz. Kazanan İstanbul olsun." dedi.

'M' YERİNE 'U' ATAĞI

Ulaştırma Bakanlığı geçtiğimiz günlerde "M" ile gösterilen metro istasyonlarının "U" ile gösterileceğini açıklamıştı. 

Bakanlığın bu girişimi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun metro yapımına önem vermesi nedeniyle yapılan her metro hattının İmamoğlu'nun hanesine yazılmaması için atağa geçtiği yorumları yapılmıştı. 

TUNCAY ÖZKAN'DAN TEPKİ

CHP'li Tuncay Özkan, Marmaray'ın bozulmasına Bakanlığın bu harf değişimini hatırlatarak tepki gösterdi. Özkan, "Ulaştırma Bakanı Metro'nun harfleriyle uğraşacağına işini yapmalı. Kendisi görmüyor olabilir ama işlettiği Marmaray'da yolcular arızalar nedeniyle tünelden yürüyor." dedi.