MHP’li Kütahya Belediyesi, Beyazıt Mahallesi’nde 45 milyon TL değerinde ve 3 bin 136 metrekarelik bir arazi üzerine inşa edilecek Vazo Kule projesinden sonra şimdi de 90 milyon TL’ye mal olacak Kanal Kütahya projesini hayata geçirmeyi planlıyor.

BirGün’den İsmail Arı’nın haberine göre tanıtım dosyasının Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na 17 Haziran tarihinde teslim edilen projenin çevresel etki değerlendirmesi (ÇED) sürecinin başladığı açıklandı.

PROJE İÇİN ARAZİLER KAMULAŞTIRILDI
Merkez ilçesindeki Sinar Mahallesi’nde yapılacak olan Kanal Kütahya projesinin maliyetinin 90 milyon TL değerinde olduğu belirtildi. 115 bin metrekarelik alan üzerine inşa edilecek projede, iki adet gondol gezi istasyonu, kafe, yönetim binası, kano bakım onarım binasının yapılması planlanıyor.

Kütahya Belediye Başkanı MHP’li Alim Işık ise daha önce yaptığı açıklamada, il sınırları içinde doğan Porsuk Çayı’nın suyunu kullanmak için kanal projesini hayata geçireceklerini açıklamıştı.  Ayrıca Işık, proje için arazilerinin kamulaştırıldığı ve projenin tüm etaplarının 2023 yılında bitirilmesinin hedeflendiğini de söylemişti.