İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) köklü kurumu İSKİ, Beylikdüzü’nde yıllardır yaşanan su baskınlarını sona erdirecek atıksu, yağmursuyu ve dere ıslahı yatırımlarını tamamladı. Projenin tamamlanması nedeniyle, Barış Mahallesi’nde açılış töreni düzenlendi. “150 Günde 150 Proje Maratonu” kapsamında düzenlenen törende, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu bir konuşma yaptı. Belediyecilikte bazı hizmetlerin “görünmez” olduğunu belirten İmamoğlu, altyapı çalışmalarının bu kapsamda olduğunu kaydetti.

“Bir de bazı hizmetler vardır; gösterilmez” diyen İmamoğlu, “Yardımlaşmanın hizmet alanı gibi. Orada hassas davranırsınız. Biz, tabii ki o gösterilmez olan, gösterilmemesi gereken hizmetleri, artırarak, yine göstermeden yapmaya devam edeceğiz. Ama altyapı hizmetlerini vatandaşlarımıza anlatmamız gerekiyor. Neyin nasıl ihmal edildiğini ve bu ihmalin karşılığında vatandaşlarımızın nasıl sorunlarla karşılaştığını, hangi kronik problemlerin onların önünde ciddi bir problem olarak büyüdüğünü, bazen sel, bazen su baskını, bazen öyle pozisyonlar var ki can alan, insanların hayatına mal olan bu ortamların düzeltilmesi hususunda özenli bir çalışmayı yürüttük. Bunu anlatmamız ve göstermemiz lazım” ifadelerini kullandı. 

500 BİN İSTANBULLUYU ETKİLİYOR
Törende, Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık ile İSKİ Genel Müdürü Şafak Başa da birer konuşma yaptı. Konuşmaların ardından İmamoğlu, CHP milletvekili Sibel Özdemir, CHP İBB Meclis Grup Başkanvekili Doğan Subaşı, Çalık, Başa ve beraberlerindeki heyetle birlikte açılış kurdelesi kesildi. Beylikdüzü ilçesinin tamamı ile Büyükçekmece ve Esenyurt ilçelerinin bir kısmını ilgilendiren çalışmalar, yaklaşık 500 bin İstanbulluyu etkiliyor. İSKİ, Beylikdüzü ilçesi ve bölgenin kronik altyapı sorunlarını çözecek projeyi tamamlandı. Yağışlı havalarda sel ve su taşkınlarına sebep olan eski alt yapı sistemi tamamen yenilendi.