Muğla'da CHP'li Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, son 15 günde koronavirüs nedeniyle ilçede 7 yurttaşın yaşamını yitirdiğini belirterek, “Virüs tehdidi nedeniyle büyük illere giriş çıkış yasağı yeterli değil, koronavirüs vakasının görüldüğü ilçelere de giriş çıkış yasağı getirilmeli” dedi.

ANKA Haber Ajansı’ndan Mehtap Belen’in sorularını yanıtlayan Bodrum Belediye Başkanı Aras, ilçenin resmi nüfusunun 176 bin 500 olmasına rağmen şu anda 70 bini yazlıkçılar olmak üzere nüfusun 300 bine çıktığını kaydederek, ilçeler arası giriş çıkış yasağı talep etmesinin gerekçelerini şu sözlerle açıkladı:

Bodrum’da ilk can kaybımız, İstanbul’dan gelen büyüğümüzün vefatı ile oldu. Bodrum’un girişinde kontroller sürüyor, alınan tedbirler açısından Muğla’nın da dolaşıma kapatılması etkili oldu. Sadece kamusal ve sağlık ihtiyaçları için giriş, çıkış sağlanıyor. Ancak iller arasında yapılan bu düzenleme, salgınla etkin mücadele için Koronavirüs vaka sayısına göre ilçeler arasında da yapılarak, giriş çıkışlar ve trafik akışı acil ihtiyaçlar dışında engellenmelidir. Bodrum'a gelen insanlar evine kapanamıyor, evin ihtiyaçları, tadilatı, alışverişi var o yüzden bunlar şehir içinde insanlarla temas ettiler. Bodrum'un riski büyük oranda bu yüzden, ilçeler arasında getirilecek seyahat düzenlemesi bu riskin büyük oranda azalmasına neden olacaktır.