Mersin Büyükşehir Belediyesi, Başkan Vahap Seçer öncülüğünde kentte tarımsal üretimi artırmak ve üreticiye destek olmak adına makine ekipman, fide-fidan, sulama borusu ve hayvan dağıtımlarını bu yıl da sürdürüyor. Hayata geçirilen desteklerin yeni sahipleri Anamur, Bozyazı ve Aydıncık ilçelerindeki üreticiler oldu. Başkan Seçer’in katılımıyla Anamur’da ‘Anamur, Bozyazı Sulama Borusu ve Makine-Ekipman Dağıtım Töreni’ düzenlendi.

Anamur Tropikal Meyve Üretim ve Pazarlama, S.S Anamur Muz Üreticileri Tarımsal Kalkınma Kooperatifleri, Anamur Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği ve Bozyazı’da faaliyet yürüten DOKUDER’e 1’er adet muz dal parçalama makinesi teslim edilen törende; Anamur Anıtlı ve Güneybahşiş mahallelerine toplam 1.404 metre ve Bozyazı Kızılca Mahallesine de 1.404 metre HDPE sulama borusu verildi. Ayrıca Anamur’da 8, Bozyazı’da da 4 mahalleye hamur yoğurma makinesi dağıtıldı.

Törene; Başkan Seçer'in yanı sıra Anamur Çaltıbükü Mahalle Muhtarı Nazım Saydam, Anamur Muz Üreticileri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Niyazi Sarıoğlu, Güneybahşiş Tarımsal Sulama Kooperatifi Başkanı Atilla Yalçın, Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri, bürokratlar ve daire başkanları ile çok sayıda üretici katıldı.

'BELEDİYE KARDEŞTİR, BELEDİYECİLİK BUDUR'
Pandemi sürecine rağmen güzel işlere imza attıklarını belirten Başkan Seçer, bundan sonra daha güzel işler başaracaklarını kaydetti. Pandemide büyük binaların ve köprülü kavşakların karın doyurmadığını vurgulayan Başkan Seçer, o süreçte belediye olarak her yurttaşın yanında olduklarının altını çizerek, “‘Şimdi evine ekmek götüremeyen, dükkanını açamayan, çocuğuna süt alamayan, mama alamayan annelere, ailelere, babalara destek verme zamanı’ dedik ve her zaman bu bunalımlı süreç içerisinde yurttaşlarımızın yanında olduk. Gıda desteklerinden mama desteğine, süt desteğine. Evde kendi işini göremeyen büyükannelerimizin, büyükbabalarımızın, yaşlı insanlarımızın ihtiyacına kadar, sıcak yemeğine kadar her zaman onların yanında bir evlat hassasiyetiyle davrandık. Zaten belediye böyledir. Belediye anadır, babadır, abladır. Belediye kardeştir, belediye evlattır. Belediyecilik budur. Belediyecilik ranttan ibaret değildir. Sadece asfalt, bina değildir. Bunu her zaman söylüyoruz” ifadelerine yer verdi.

Gittikleri her yerde Mersinlilerin kendilerini güler yüz ve nezaketle karşıladıklarını belirten Başkan Seçer, “Halkımıza saygımız büyük. Halkımızla el eleyiz, kol kolayız ve inanıyorum ki gelecek günler bugünlerden çok daha güzel olacak. Çok daha güzel bir Türkiye’de hep beraber yaşayacağız” dedi.