Toplumsal Ege

Aydın’da 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 97’nci yıl dönümü törenle kutlandı. Aydın Valiliği önünde düzenlenen törende Valilik, Garnizon Komutanlığı ve Aydın Büyükşehir Belediyesi, Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Yüzbaşı Murat Genç, “Bugün Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasına temel teşkil eden 30 Ağustos 1922'de kazandığımız büyük zaferin 97. yılını milletçe kutlamanın haklı gurur ve heyecanını yaşıyoruz. Ülkemizde kara bulutların dolaştığı bir ortamda Mustafa Kemal Atatürk ve onun dava arkadaşları bağımsızlık meşalesi yakarak ‘Ya İstiklal, ya ölüm' parolasıyla aydınlığa giden yolu aralamışlardır" ifadelerini kullandı.

'ZAFER İLE DÜŞMANLARA SON DARBE VURULDU'
"Dünyanın en kahraman, en savaşçı milleti 30 Ağustos'a gelindiğinde düşman kuvvetlerinin önemli bir bölümünü imha edip büyük zafer ile düşmana son darbeyi vurmuştur" diyen Genç, şunları kaydetti:

Ardından 9 Eylül'de düşman İzmir'de denize dökülmüştür. Türk ulusunun son neferine kadar yok edilmedikçe; Türk'ün istiklalinin elinden alınamayacağı, Türklerin yalnız askeriyle değil milletiyle topyekun olarak savaştıkları bir kere daha ispatlanmıştır. 30 Ağustos Zaferi Türk ordusuna Silahlı Kuvvetler Günü olarak armağan edilmiştir. Türk Silahlı Kuvvetleri ülkemizin huzur ve bekasını sağlamak, bölgemizde ve dünyada sürekli barışın tesisine katkıda bulunmak için tarihinden ve milletinden aldığı güçle moderne harp silah ve teçhizatıyla güçlü ve dinamik personeliyle ulaştığı yüksek eğitim seviyesiyle azimli ve kararlı komuta kademesiyle dostlarının ve ülkemizin güvencesi, düşmanlarımızın korkulu rüyası olmaya devam etmektedir.

VALİ KÖŞGER, TEBRİKLERİ KABUL ETTİ
Törenin ardından valilikte tebrikat töreni düzenlendi. Vali Köşger, tebrikleri kabul etti. Akabindeki Valilik’te Zafer Bayramı Resepsiyonu verildi. Resepsiyona, Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Aydın Garnizon Komutanı Per. Albay Durmuş İlhan Başer, AKP Aydın Milletvekili Rıza Posacı, CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, Cumhuriyet Başsavcısı Kasım Tüten, Efeler Kaymakamı Cemal Şahin, Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, İl Emniyet Müdürü Dr. Rahmi Baştuğ, CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, Aydın Barosu Başkanı Gökhan Bozkurt, Aydın Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Cemil Şahin, daire müdürleri, parti temsilcileri ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.

ÇERÇİOĞLU: SAHİP ÇIKTIĞIMIZ İŞTE BU MİRAS
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 98. yıldönümü için bir mesaj yayımladı. Çerçioğlu mesajında, "Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşlarının ve vatan için canlarını veren şehitlerin miraslarına sahip çıktıklarını" söyledi.

Çerçioğlu mesajında şunlara yer verdi:

Cumhuriyetimizin taçlandırıldığı en önemli adımlardan biri, ilmek ilmek aylarca işlenen savaş planının askeri bir dehayla uygulanmasıyla gelen 30 Ağustos Zaferi'dir. 1922'nin 26 Ağustos'unda başlayan Büyük Taarruz ile vatan toprağını düşman işgalinden kurtaracak zaferlerin kapısı aralanmıştır. Bu süreçte yaşanan bağımsızlık coşkusu Aydın'da da efelerimizde, kadınlarımızda, genç-yaşlı tüm Aydınlılarımızda karşılık buldu. Özellikle efelerimizin yıllar süren destansı direnişini minnetle anıyoruz.

30 Ağustos 1922 aynı zamanda Türk ulusunun bağımsızlığa olan inancını en net şekilde tüm dünyaya ilan ettiği gün olmuştur. Türk milletinin yokluklar içinde ve yıllarca sürdürdüğü bağımsızlık mücadelesinin destansı zaferi, yurdumuzun zapt edilemeyeceğine yönelik verilmiş kesin bir yanıttır. Bu zaferin nasıl zorluklarla geldiğini bildiğimiz için de Türk milleti olarak Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşlarının mirasına sahip çıkmanın önemini akıllarımızdan çıkartmamalıyız.

Bizler bu ülkeyi kuran kurucu iradenin neferleri olarak bugün, özellikle gençlerimize inanıyoruz, 30 Ağustos Zaferi'ni yüreğinde hisseden her yaştan vatandaşımıza güveniyoruz. Bizlere aydınlık günleri armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşlarını ve tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyoruz. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun.