Antalya Büyükşehir’in ilkini Elmalı’da uyguladığı Dijital Tarımsal Takip Amaçlı Kablosuz İzleme Sistemi, Kumluca Mavikent’te de seralara kurularak çiftçilere tanıtıldı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in yerelde kalkınma projeleri kapsamında tarımsal üretimi geliştirmek, çiftçileri yeni teknolojilerle buluşturmak için başlattığı çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

Büyükşehir Belediyesi, akıllı tarım uygulamaları ile üreticilerin girdi maliyetlerini düşürerek, tarım arazilerinde verimliliği arttırmayı amaçlıyor. Bu kapsamda ilk kez Elmalı İlçesi Çukurelma Mahallesi’nde sera ve bahçelerde uygulanan Dijital Tarımsal Takip Amaçlı Kablosuz İzleme Sistemi, şimdi de Kumluca Mavikent Mahallesi’nde uygulanmaya başladı.

'ÇİFTÇİLERİMİZİN YANINDAYIZ'
Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Seda Özel ve Kumluca Tarımsal Kalkınma Kooperatif Başkanı Mustafa Çetin uygulamayı çiftçilere tanıttı. Seda Özel, akıllı takip sistemi ile çiftçilerin girdi maliyetlerinde düşüş olacağını belirterek, ‘Bu uygulamayla çiftçilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz’ diye konuştu.

BAŞKAN BÖCEK’E TEŞEKKÜR
Kumluca Tarımsal Kalkınma Kooperatif Başkanı Mustafa Çetin de projenin önemine dikkat çekti. Gübre, su, elektrik gibi girdi maliyetlerinin bu projeyle önüne geçileceğini vurgulayarak ‘ Bu projeyi başlatan ve üreticiye her zaman büyük destek olan Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek’e ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum’ ifadelerini kullandı.

Dijital Tarımsal Takip Sistemi ile üreticiler, ısı ve nem kontrolü ile bölgelerin toprak özelliklerine göre daha verimli gübreleme ve sulama yapabilecek.