Ankara Büyükşehir Belediyesi, tarımsal kalkınma hedefiyle çiftçilere 8 milyon 418 bin 285 adet sebze fidesi (domates, biber ve patlıcan) dağıtacak. Yüzde 75’i hibe, yüzde 25’i ise çiftçi katkı paylı destek kapsamında başlayan talep toplama başvurularına yerli üreticiler yoğun ilgi gösteriyor. Talep başvuruları 25 ilçenin tamamında 22 Nisan 2022 tarihine kadar alınmaya devam edecek.

Başkent’te tarımın ve yerli üretiminin artması amacıyla kırsal kalkınma desteklerini çeşitlendirerek sürdüren Ankara Büyükşehir Belediyesi, çiftçilere sebze fidesi dağıtacak.

Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı Başkent’te üretimi teşvik etmek ve yerli üreticilerin ekonomilerine destek olmak için bu yıl 8 milyon 418 bin 285 adet sebze fidesi desteği sağlayacak. Büyükşehir Belediyesi destek öncesi çiftçilerden talep toplama başvurularını almaya başladı.

YÜZDE 75’İ HİBE, YÜZDE 25’İ İSE ÇİFTÇİ KATKI PAYLI SEBZE FİDESİ DESTEĞİNE YOĞUN İLGİ    

Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı, yüzde 75’i hibe, yüzde 25’i ise çiftçi katkı paylı olarak dağıtacağı sebze fidesi desteği (domates, biber, patlıcan) için devam eden talep toplama başvurularına Başkentli çiftçiler yoğun ilgi gösteriyor.

7 Nisan’da başlayan talep toplama başvuruları 25 ilçenin tamamında 22 Nisan 2022 tarihine kadar alınmaya devam edecek.

BÜTÇE DOSTU DESTEK

İlk etapta talep toplama işlemlerine Nallıhan, Ayaş, Beypazarı, Güdül, Kahramankazan, Kızılcahamam ve Çamlıdere ilçelerinden başlanırken, başvuruda bulunan çiftçiler, sağladığı destek için Büyükşehir Belediyesi'ne şu sözlerle teşekkür ettiler:

-Halil Soylu: “Bence dünyanın hiçbir yerinde böyle bir destek görülmemiştir. Allah razı olsun başkanımızdan. Bugün bir fide 2 TL. O yüzden çok teşekkür ederiz.”

-Enes Uysal: “Geçen yıl da almıştım. Fidelerden çok verim aldık. Bu sene de alacağım. Mazot ve gübre desteği de aldım çok faydası oldu bütçeme.”

-İbrahim Gözütok: “Geçen sene de desteklerden yararlandım. Ürünlerden çok memnunum. Çiftçiye büyük katkısı oluyor. Hayat pahalılığı had safhada bu destekler bize ilaç gibi geliyor.”

-Hasan Hüseyin Ak: “Kırsal desteklerden memnunuz. Bütçemize çok faydası oldu. Büyükşehir imkânı ölçüsünde yardımcı oluyor daha fazla imkânı olsa daha fazlasını yapacağından eminim.”

-Ali Koral: “Çiftçi çok zor durumda. Bu zor zamanlarda mazot desteği bize çok yarar sağladı. Sebze desteği de çiftçilerin yüzünü güldürecek.”

-Satılmış Bütüner: “Ayaş’ın Sinanlı Köyünden geliyorum. Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın bize verdiği destekler için çok mutluyuz. Bu destek olmasaydı, zorlanırdık. Allah razı olsun.”

-Hüseyin Özinan: “Sinanlı Köyünden geliyorum. Böyle destekler görünce çok seviniyoruz. Daha önce mazot desteği, tohum desteği almıştık şimdi de fide desteği alıyoruz. Allah başkanımızın yolunu açık etsin.”

MUHTARLIKLAR VE ZİRAAT ODALARI ARACILIĞIYLA BİLGİLENDİRME YAPILIYOR

Başvuru takvimi konusunda Çiftçi Belgesi (ÇKS) olan çiftçilere Muhtarlıklar ve Ziraat Odaları aracılığıyla bilgilendirme yapılırken, “(0312) 507 46 51-55” numaralı telefonu arayarak ayrıca ayrıntılı bilgiye ulaşabilen çiftçiler, fide kalitesinin yüksek olmasından duydukları memnuniyeti de şu sözlerle dile getirdiler:

-Lokman Özcan: “Bu koşullarda zorlanmama gibi bir durum olabilir mi? Büyükşehir Belediyesinin bize senede 8-10 bin TL desteği oluyor. Bu destek olmasaydı bu paralar bizim cebimizden çıkacaktı. Ayrıca firmalarla bizim gidip tek başımıza pazarlık yapma durumunda da bu kadar indirim olmuyordu.”

-Erdoğan Üner: “Çok memnunuz, ürünler çok kaliteli ve ucuz. Ekonomik yönden çok büyük katkısı oldu. Bu destek olmasaydı, maliyetler çok katlanırdı. Teşekkür ederiz.”

-Hava Metin: “Hiçbir şeye güç yetmiyor, ucuz diye fide desteği almaya geldik. Bu destek olmasa zorlanırdım, emekli maaşı ile nasıl alacaktık? Büyükşehir Belediyesinin 3 senedir bu desteklerinden faydalanıyorum.”

-Ramis Yılmaz: “3 senedir bu desteği alıyorum. Verdikleri fideler çok kaliteli. Yüzde 75 hibeli verilen bu desteğin çok büyük faydası var.”