Çankırı’nın Dodurga beldesi 2014 yılında nüfusu 2 binin altına düştüğü gerekçesiyle köy statüsüne alındı. Dodurgalıların Danıştay’a açtığı dava sonucunda Dodurga’nın belde olduğuna hükmedildi. 2019 yılında belediye başkanını seçemeyen Dodurgalılar için 3 Temmuz’da seçim kararı verildi.

Seçimde AKP, Deva, Yeniden Refah, Türkiye Değişim Partisi, Saadet Partisi, DSP, Adalet Partisi, Memleket Partisi ve Vatan Partisi adayları yarışacak.

'İŞ MAKİNASI AKP’Lİ YÖNETİCİLER TARAFINDAN ENTRİKA İLE PARTİ HİBESİ OLARAK GÖSTERİLDİ'

Seçim öncesinde Türkiye Belediyeler Birliği’nin hibe ettiği iş makinelerinin AKP tarafından seçim propagandasına dönüştürüldüğü gerekçesiyle ilçe seçim kuruluna şikayette bulunuldu. Adalet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Burhan Cens, “Hal böyleyken Adalet ve Kalkınma Partisi seçim takvimini ihlal ederek, köylüye üzerinde parti afiş ve posterlerinin bulunduğu iş makinası hibe (sözde) ederek şehir meydanında toplantı düzenlemiştir. İş makinası olan hafriyat kepçesi halen meydanda teşhir amaçlı tutularak propaganda faaliyeti sürdürülmektedir. Üstelik hibe ettiklerini söyledikleri iş makinası Türkiye Belediyeler Birliği tarafından hibe edilmiş olup ilgili kurum tarafından şu anda Belediye Başkanlığı’na vekalet eden Kaymakamlık makamına teslim edilmesi gerekirken AKP’li yöneticiler tarafından bir entrika ile parti bayrak ve posteriyle giydirilerek hukuk dışı ve şov amaçlı belde meydanında parti hibesi olarak gösterilmiştir.” ifadelerini kullandı.