AKP’li belediyeler üstünde okul, cami bulunan arazileri ve hizmet alanı olarak planlanmış yerleri vergi borçlarına karşılık devlete satmayı alışkanlık haline getirdi.

Oda TV'nin haberine göre son olarak Sancaktepe Belediyesi de vergi ve SGK borçlarını kapatmak için bu yola başvurdu.

Sancaktepe Belediyesi ve onun bir kuruluşu olan SAFAŞ, İnşaat Turizm Çevre Hizmetleri ve Organizasyon San. ve Tic. Ltd. Şirketi’nin borçlarını kapatmak için Belediye Meclisi’ne bir teklif sunuldu.

Sancaktepe Belediyesi, söz konusu teklife ile borçlarına karşılık “İstanbul Sancaktepe Muhsin Yazıcıoğlu İmam Hatip Ortaokulu”nun bulunduğu araziyi devlete verecek.

ARAZİ ÜSTÜNDE METRO TÜNELLERİ DE BULUNUYOR
Arazi üstünde okulun yanı sıra, Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metro hattının şaft tünelleri de bulunuyor.

Teklifin, 10 Haziran Perşembe günü Belediye Meclisi’nde görüşülmesi bekleniyor.

Belediye mahsuplaşmanın yasal dayanağını ise şöyle belirtti:

Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkındaki Kanunun geçici 8. Maddesine göre Belediyelerin devlete ait olan ve bu kanun kapsamına giren borçlarına karşılık, mülkiyeti bu idarelere ait ve üzerinde herhangi bir takyidat bulunmayan taşınmazların Maliye Bakanlığınca satın alınabileceği belirtilmiş olup, bu sebeple Belediyemiz sınırları içerisinde adımıza kayıtlı gayrimenkullerden diğer kamu kurum ve kuruluşlarca tahsis amaçlı verilmiş olan veya işgal durumunda olanlar ile daha sonra Belediyemizce kullanılması düşünülmeyen gayrimenkullerin işbu kanun gereği gerekli değerlendirmelerin yapılması talep edilmektedir.

ANADOLU LİSESİ OLARAK YAPILMIŞ, İMAM HATİP OLMUŞTU
Sancaktepe Belediyesi’nin borçlarına karşılık devlete satacağı arazi üstündeki okul inşaatı 2017'de ihale edildi.

İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü'nce yapılan ihale ile ilgili okula asılan tabelada, “İstanbul Sancaktepe 3038 Parsel 24 Derslikli Anadolu Lisesi” yazılmıştı. Ancak Anadolu Lisesi olarak yapılan binada, Muhsin Yazıcıoğlu İmam Hatip Ortaokulu hizmet veriyor.

Anadolu Lisesi 22 Aralık 2017 tarihinde ihale edildi. İhaleyi Atabey Denizcilik ve İnşaat Tic. Ltd. Şirketi 6 milyon 600 bin liraya almıştı.

Firmanın sahibi Ömer Rasim Atabey’nin, AKP’nin önde gelen isimleriyle çektirdiği fotoğraflar kamuoyuna da mal olmuş durumda.

SANCAKTEPE

SANCAKTEPE