Toplumsal Haber Merkezi

Trabzon Akçaabat sahili Mersin Mahallesi'nde denize sıfır ve eski vakıf arazisi olan bir dönümlük alanın TİSKİ (Trabzon İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü) tarafından 7 milyon liraya satılmak istenmesi bölge halkının tepkisini çekti.

Geçmişte mahalle halkının mesire alanı, denize girme alanı olarak kullandığı arazi, AKP'li Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından TİSKİ'ye devredilmişti. 

Bölgede incelemelerde bulunan CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, CHP PM Üyesi ve İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek, CHP Kadın Kolları MYK Üyesi Fevziye Pehlivan, CHP Akçaabat İlçe Başkanı Mustafa Bak ve CHP Bayburt İl Başkanı Mehmet Sezer mahalle sakinleriyle bir araya geldi ve bölge halkından bilgi aldı.

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, arazinin Trabzonlu, yandaş bir iş adamına devredileceğini ve konut inşa edileceğini söyledi. 

Mahalle sakini bir yurttaşsa orada doğup büyüdüklerini, mahallede çocuklarının vakit geçireceği bir yer olmadığını söyleyerek arazinin satılmasını kesinlikle istemediklerini dile getirerek çay bahçesi yapılmasını istediklerini dile getirdi. 

CHP Akçaabat İlçe Başkanı Mustafa Bak da bu araziyi geçmişten beri mahalle halkının kullandığını dile getirerek, arazinin mahalle halkının elinde kalan tek ortak alan olduğunu söyleyerek halkın talebinin 'burada illa bir yapılaşma olacaksa ortak kullanıma açık bir sosyal alan olması' yönünde olduğunu dile getirdi. 

CHP PM üyesi Gökan Zeybek, 'yıllardır, on yıllardır, yüz yıllardır beldenin ortak malı olan bu arazi üzerinde geçmişte belde belediyesi tarafından yapılan imar planının Danıştay tarafından iptal edildiğini' söyleyerek 'bu planın yeniden gündeme getirilerek burasının konut alanı yapılmasının plandığını söyleyerek 'bu işin arkasından pis kokular geliyor' diye konuştu.