AKP'liler maliyetinin 801 milyon dolar olduğu ortaya çıkan ve 18 Temmuz'da Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne devredilen Ankapark'ta basın açıklaması düzenledi. Mamak Belediye Başkanı ve AKP Ankara Büyükşehir Belediyesi Grup Başkanvekili Murat Köse, "2019 Mart ayında açıldığında Ankapark, yüz binlerce kişinin ziyaret ettiği Avrupa’nın en büyük, dünyanın ise ikinci büyük parkıydı. Şu an gördüğümüz manzarada ise Ankapark bir bölümü ile aslında hayalet bir parka dönüştürülmeye çalışılmış. Ankapark’a yapılan yatırım ve Ankaralı hemşerilerimizin milyonları ve milli servet çürütülmüş ve heba edilmiş durumda. Burada tam bir ihmal ve iş bilmezlik ile oluşan kamu zararı söz konusudur" dedi.

"Ankapark’ta oluşan bu kamu zararının bir an evvel tespit edilerek sorumluların adalet önünde hesap vermesi lazım" diyen Köse şöyle konuştu:

Avrupa’nın en büyük tema parkı olarak inşa edilen ve hizmete açılan, aylarca yüz binlerce insanın gelip ziyaret ettiği Ankapark'ın enkaz haline getirilmesinin sorumlusu Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'tır. Ankara Büyükşehir Belediyesi meclisinde bir önerge vererek, komisyon marifeti ile Ankapark’ta oluşan zararın tam olarak tespit edilmesi ve sorumluların cezalandırılması açısından oluşan kamu zararının ödenmesi konusunda Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunacağımızı ifade etmek istiyorum. Ankara Büyükşehir Belediyesi yönetimi maalesef enkaz edebiyatı yaparak Ankapark’ı enkaza çevirmiştir. Mansur Yavaş, verdiği sözlerin hiçbirini tutmadığı gibi milli servet olarak inşa edilen Ankapark gibi böylesine devasa bir projeyi maalesef siyasi hırsı uğruna devri sabık haline dönüştürerek enkaz haline dönüştürmüştür.

Buradaki tüm oyuncaklar ve tüm donanımlar Anıtlar Kurulu tarafından tescil edilerek buraya koyulmuştur. Burada tahrip edilen donanımların tamamı aslında tescillidir ve önce Ankara Büyükşehir Belediyesi ve devamında da Atatürk Orman Çiftliği'nin malıdır, aslında burası milletin malıdır. Ankapark’taki oyuncaklar ve donanımlar bu süreçte en azından korunmalıydı. Burada bulunan malzemelerin doğal ortamdan etkilendiğini ifade ediyorlar. Doğal ortamdan etkilenmesinin önüne geçilmeliydi. Özellikle dışarıda bulunan oyuncaklar yağmurdan, kardan ve güneşten etkilenmemeleri için çok basit tedbirler alınabilirdi. Ankapark’ta çok sayıda hırsızlık olduğunu kendileri ifade ettiler. Ankara Büyükşehir Belediyesi, ANFA Güvenlik tarafından 24 saat korunan ve güvenlik kameralarıyla izlenen böyle bir tesis içerisinde nasıl olur da hırsızlık olayları olur bunu anlamak mümkün değil. Bununla ilgili bir araştırma önerisi vereceğiz.