Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İstanbul Havalimanı’nda dün akşam İstanbul Havalimanları Muhabirleri Derneği (İHMD) tarafından düzenlenen iftar yemeğinde açıklamalarda bulundu.

Pistleri kırılarak üzerine pandemi hastanesi yapılan Atatürk Havalimanı konusundaki eleştirilere yanıt veren Bakan, “Atatürk Havalimanı’nın eski halini ve oradaki sıkıntıyı biliyoruz. Yani hiç kimse oraya özenmesin. Marmara Denizi üzerinde saatlerce aşağıya inmek için tur attığımız, izin bekleyen uçakları çok iyi hatırlıyoruz” dedi.

‘ONLAR UÇAKLARI İETT OTOBÜSÜ GİBİ SANIYORLAR’
Soru üzerine İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Atatürk Havalimanı’nı yeniden devreye almak istemesine değinen Bakan İsmailoğlu, şunları söyledi:

Ben de ironiyle cevap vereyim o zaman. Onlar da uçakları İETT otobüsü gibi arkadan itince gidiyor zannediyorlar herhalde. Onun karşılığı tamamen bu yani. Atatürk Havalimanı’ndaki sıkıntıları biliyorduk zaten. O yüzden İstanbul Havalimanı dünyanın transit merkezi olarak planlandı. ‘Buraya uçak mı iner?’ diyenler Şu an günlük 1.100 uçak iniyor. Bu sayılar 1.500’lere kadar çıkacak. İlave hesapları yaptığımızda çok çok daha yükseğe çıkacak bu sayılar. Yani bütün dünya burada birleşecek, buluşacak. Atatürk Havalimanı hikayesi kapandı gitti. Zaten oranın kuzey ve güney pistinin millet bahçesi olarak yapılması için işe başlanıyor.