Toplumsal Karadeniz

Ordu'nun Gürgentepe ilçesinin AKP'li belediye başkanı Yaşar Şahin, sarfettiği küfürler ve hastanede çıkardığı rezaletle kamuoyunun tepkisini çekmeye devam ediyor.

Ordu'da bir televizyon kanalında canlı yayına çıkan başkan Şahin, yayın sırasında sosyal medyada hakkında yapılan yorumlara sinirlenmiş; şekeri çıktığı  ve ateşinin yükseldiği gerekçesiyle programdan çıkınca Gürgentepe Devlet Hastanesi'ne gitmişti. Gürgentepe Devlet Hastanesi'nde görevli İlhan Yalçınkaya’ya hitaben, “it, köpek, dallama, adi şerefsiz g.v.t" gibi hakaretlerde bulunan Şahin, "bu hayvanın buradan gönderilmesini istiyorum" demişti. 

Olay savcılığa taşınmış; savcılık ve mahkemede verdiği ifadelerinde suçunu inkar etse de tanık ve video kayıtlarında suçu sabit görülerek Gürgentepe Asliye Ceza Mahkemesi'nce önce hapis cezasına çarptırılmış; cezası, daha sonra para cezasına çevrilmişti. Para cezası 1300 liraya indirildikten sonra sabıkası olmadığı gerekçesiyle hükmün açıklanması geriye bırakıldı.

Ancak, gazeteci Osman Şahin’e ettiği küfür ve hakaretlerden dolayı aldığı ceza henüz kesinleşmedi. Bu ceza, Şahin’in henüz siciline işlenmediği için yasal olarak sabıkasız sayılıyor.

Hukuksal sürecin ne şekilde devam edeceği yerel basında tartışılmaya devam ediyor.