Antalya kent merkezinde bir hafta içinde 8 köpeğin şüpheli ölümü tedirginlik yarattı.

Muratpaşa ilçesine bağlı Meydankavağı Mahallesi’nde 9 Ağustos Salı gününden bu yana 8 köpeğin öldüğünü dile getiren mahalle sakinleri hayvanların kasıtlı olarak zehirlendiğini düşünüyor. Muratpaşa Belediyesi yetkilileri 1551 Sokak’taki iki parkta zirai zehir tespit edildiğini belirten bir uyarı yazısı asarak tedbir amacıyla parkları 15 gün süreyle kapattı.

Köpek ölümleriyle ilgili polis inceleme başlatırken ölen hayvanlar üzerinde otopsi yapıldığı ancak sonucun henüz açıklanmadığı öğrenildi.

ZEHİR TESPİT EDİLEN İKİ PARK 
Antalya’nın Muratpaşa ilçesine bağlı Meydankavağı Mahallesinde 9 Ağustos Salı gününden bu yana yaşanan köpek ölümleri mahalle halkını tedirgin etti.

Bir hafta içinde 8 köpeğin öldüğünü, bazılarının ise kayıp olduğunu dile getiren mahalle sakinleri hayvanların zehirlendiğini düşünüyor. Olay yerine gelen polis inceleme başlatırken Muratpaşa Belediyesi yetkilileri ise tedbir amacıyla 1551 sokakta bulunan iki parkı tedbir amacıyla 15 gün süreyle kullanıma kapattı.

Belediyenin parka astığı uyarı afişinde, “Bu alanda tehlikeli (zehirli) zirai madde tespit edilmiştir. Alan 15 gün süreyle kullanıma kapatılmıştır” ifadelerine yer verildi.

OTOPSİ SONUCU BEKLENİYOR

Ölen hayvanlardan biri üzerinde otopsi yapıldığını ancak sonucun henüz kendilerine ulaşmadığını dile getiren bir mahalle sakini yaşanan olayı şöyle anlattı:

Her gün pek çok köpeğin feci şekilde can çekişerek ölmesi hepimizi derin üzüntüye boğdu. Yıllardır bu mahallenin bir parçası olan ve çok sevilen köpeklerin zehirlenerek yaşamdan koparılması adeta yas havası yarattı. Bu köpekler her apartmanın verdiği yiyeceklerle yaşamına devam eden, çocukların sevgilisi, dünya tatlısı canlılardı.