8 Mart, tarihinde başlatılan dezenfekte çalışmaları kapsamında toplu olarak kullanılan birçok alan dezenfekte edilirken, Cadde ve sokaklardaki çalışmalar da 216 personel 56 araçla devam ediyor. Gerçekleştirilen bu çalışmalara yeni ekipmanlarda dahil edildi. 2 arazöz aracına takılmak için püskürtme aparatı alındı. Püskürtme aparatları dezenfektanların daha geniş alanlara yayılmasına yardımcı oluyor.

Edirne Belediyesi, COVİD-19 Türkiye’de görülmeden önce başlattığı dezenfektan çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bugüne kadar tüm kurum ve kuruluşlar, sağlık ocakları, eczaneler, fırınlar gibi halkın yoğunlukla bulunduğu alanlar dezenfekte ediliyorken: çalışmalar 216 personel 56 araçla bir yandan da cadde ve sokaklarda da devam ediyor. Belediye dezenfektan çalışmalarının daha etkili olması için bünyesine yeni ekipmanlarda dahil etti. Bu kapsamda  2  arazöz aracına takılmak için püskürtme aparatı alındı. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, dezenfektanların daha geniş alanlara yayılmasını sağlayacak olan bu aparatları yerinde inceledi, ekiplerden dezenfekte çalışmaları hakkında bilgi alarak, çalışmaların sık sık tekrarlanması talimatını verdi.

Ayrıca cadde ve sokakların dezenfekte edilmesi için 9 ton konsantre dezenfektan takviyesi yapıldı.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne merkezde bulunan tüm kamu ve kuruluşlarda dezenfektan işlemi gerçekleştirdiklerini, halkın sıklıkla kullandığı alanlarda da ilk günden beri dezenfektan çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

24 mahalledeki cadde ve sokakların da dezenfekte edildiğini aktaran Belediye Başkanı Recep Gürkan, ‘Hepimizin sağlığı için Evde Kal’ çağrısını bir kez daha yeniledi.

Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu da Türkiye’de vaka görülmeden önce dezenfekte çalışmalarına başladıklarını hatta salgın başlamadan öncede Pazarkule’de bekleyen mültecilerden dolayı da birkaç bölgenin sık sık dezenfekte edildiğini söyledi. 

Salgın başlamadan önce tüm tedbirleri aldıklarını, dezenfeksiyon malzeme takviyesi yaptıklarını ve ekipleri de hazır hale getirdiklerini belirten Tanrıkulu, “Halk Sağlığı Birimi ile Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün 7 ekibi yollarımızı dezenfekte ediyor. Aynı zamanda Park Bahçeler Müdürlüğümüzün 3 ekibi de parkları ve bahçeleri, açık alanları dezenfekte ediyor. Edirne Belediyesi olarak bütün yolları, noterleri, eczaneleri, arabaları, okulları, minibüsleri yani halkın topluca hareket ettiği noktaları tamamen dezenfekte ettik. Biz bir tur tüm Edirne’yi bitirdik. Şimdi bu haftada 2. Turumuza başlıyoruz. Halkımızın sosyal mesafeyi koruması konusunda da 50 bin broşür, 10 bin tane afiş 25 tane billboard ile bilgilendirme çalışmaları yaptık. Bütün arkadaşlarımla seferberlik ilan ettik. Tam bir kriz belediyeciliği ile bunun nasıl yapılması gerektiği ile ilgili kriz merkezimizde gerekli çalışmalarımızı ve programlarımızı yapıyoruz. COVİD-19 pozitif olan bazı mahallelerimizde ki binaları da Sağlık Müdürlüğümüz ile ortak çalışmamızla ilaçlarımızı, dezenfeksiyonlarımızı yapıyoruz. Biz Edirne Halkı için başta Başkanımız Recep Gürkan olmak üzere çalışmalarımıza devam ediyoruz. Edirne Belediyesi olarak 7/24 çalışıyoruz. Tek istediğimiz Edirne evde kalsın. Sosyal mesafeyi koruyarak bu virüsü ortadan kaldırabiliriz. Biz çalışıyoruz. Biz çok çalışıyoruz. Ne olur Edirneliler evde kalsın” dedi.