Toplumsal Ege

Edremit'te 30 Ağustos Zafer Bayramı, binlerce yurttaşın katıldığı fener alayıyla coşkuyla kutlandı.

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde kazanılan Büyük Zafer’in 99'uncu yıldönümünde 30 Ağustos Zafer Bayramı Edremit’te çeşitli etkinliklerle kutlandı. Sabah ilçe merkezindeki resmi törenlerin ardından Edremit Belediyesi tarafından Altınkum Mahallesi’nden Akçay Mahallesi Cumhuriyet Meydanı’na fener alayı düzenlendi. Altınkum 2'inci Köprü girişinde toplanan binlerce kişi ellerinde bayraklarla kordon boyundan Akçay Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüdüler. Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, CHP Edremit İlçe Başkanı Deniz Onur Özcan, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin de yer aldığı fener alayının ardından Akçay Cumhuriyet Meydanı’nda Şahin Cevizli ve Orkestrası sahne aldı.

Cumhuriyet Meydanı’nda halka seslenen Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, tüm vatandaşların 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutladı.

Arslan, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

Balıkesirli Kuvay-i Milliyecilerin, İzmir’in dağlarında çiçekler açtıranların çocukları, Sizleri sevgiyle kucaklıyorum. Saygıyla selamlıyorum. Coşkumuza ortak olmaya hoşgeldiniz, şeref verdiniz. 30 Ağustos Zafer Bayramımız Kutlu Olsun. Fener alayımıza katılan, Kuvay-i Milliye ruhlu, “Fikri Hür, İrfanı Hür, Vicdanı Hür” bütün Edremitlilere kalpten teşekkür ediyorum.

Bağımsızlığa, demokrasiye ve hukuka aşkla bağlanmış, Cumhuriyete sarsılmaz bir inançla adanmış, Mustafa Kemal Atatürk’e yürekte bağlanmış tüm Edremitlilere şükranlarımı sunuyorum. Bugün Atatürk’ü unutturmaya çalışanlar olabilir. Onu anlamayanlar hala çıkabilir. Fakat ne bu büyük mücadeleyi; ne de bu mücadelenin mimarı mavi gözlü liderini unutturmaya hiç kimsenin gücü yetmeyecektir. Dün de bugün de ve yarında daima başkomutanımız Atatürk’tür. Bugün onun izinden giden milyonların bir kısmı buradadır. İşgale kalkanlara yine “geldikleri gibi giderler” diyenler vardır. “Hattı müdafaa yoktur sathı müdafaa vardır. O satıh bütün vatandır.” diyenler vardır. Çünkü, “Söz konusu vatansa gerisi teferruattır.

Hiçbirimizin şüphesi olmasın ki Cumhuriyetimiz ilelebet payidar kalacaktır. Herkesçe bilinsin ki; gerekirse bizim için her yer Akdeniz, her gün 30 Ağustostur. 30 ağustos sebebiyle, Şehit düşüp sancağı düşürmeyenlere, vatanı düşürmeyenlere, onurumuzu şerefimizi ayaklara düşürmeyenlere şükranlar olsun. Bu güzel vatanı bize bırakan 15.055 şehidimizin ruhu şad olsun. Bozkırın ortasında meclis açanlara, Elinde silah yokken istiklal destanı yazanlara, Dumlupınar’da, Kocatepe’de tarih yazanlara İzmir’in dağlarında çiçekler açtıranlara selam olsun. “Ya istiklal ya ölüm” diyen Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'e selam olsun. Yaşasın Cumhuriyet, yaşasın demokrasi, yaşasın Mustafa Kemal Atatürk. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun.