Değerli okurlarım,

Ne yazık ki büyük harflerle devam ediyor SAVAŞ. 

Dünya liderlerinin en sevdiği business & entertainment oldu. 

Hemen açıklıyorum: Savaş = İş & eğlence. 

Savaş oyunları kazandırıyor aynı zamanda eğlendiriyor. İnsanlar vahşi hayvanlar gibi dövüşürken silahlar konuşuyor. 

Dünya liderleri Orta Çağın bile değil on iki bin yıl öncesinin, Neolitik Çağın, "şiddete eğilimli baş belalarına dönüşmüş" "suni yırtıcılar"ı durumunda. 

Kardeşlerini öldürürken bahaneleri şu: "Şiddet dolu davranışların, en azından görünürde, akrabalarının koruyucuları olarak belirlenmelerini sağlamak".

Araştırmacı yazar Feyza Zeybek der ki: "Her yüzyılda her büyük savaşın başlamasında bir ‘Güzel Sebep’ vardır. 1.Dünya Savaşı’nın başlama nedeni Sırp prensinin öldürülmesidir. İlyada Destanında - Menelaos’un güzel eşi Helene’nin eş olarak Paris’i seçip Troya’ya gelmesi - yıllar sonra ‘Helene ve tüm malını’ almak üzere yapılan savaşın güzel sebebidir."

Putin ne demişti? 

Güvenlik Konseyi'nin onayı ile başlattığım özel askeri operasyonun amacı sekiz yıldır Kiev rejiminin yıldırdığı, soykırım mağduru yaptığı insanları korumak. Bunun için savaşıyoruz. Ukrayna’yı; iktidarı ele geçirmekle tehdit eden asker ve aşırı milliyetçi ‘neo-Naziler’lerden arındıracağız.

24 Şubat’ta Rus saldırısı başladığında ABD, Moskova ile gerilimi körüklememek için, Zelensky’nin silah yardımı yakarışlarına yanıt vermemişti. Şimdiyse Biden sahada olanların ‘tesadüf’ olmadığını söylüyor. Gizlice ‘bu bir soykırımdır’ diyor. Dolayısıyla "18 M777 obüs, son nesil topçu silahları, 300 Sustalı İHA, 500 Javelin füzesi ve “binlerce diğer tanksavar sistemi” dahil olmak üzere 800 milyon dolarlık askeri yardım" yapılmasına karar verdi. 

Aynı zamanda "Başta Avrupa Birliği olmak üzere Uluslararası Toplumun Kremlin’in işlediği potansiyel savaş suçlarına ilişkin kanıt toplamak için soruşturma" isteniyor. Ayrıca AB’nin "Ukrayna ve STK'lara, Ukrayna için gerekli kanıtları bir araya getirme konusunda yardım ettiği" açıklandı.  

Lafı uzatmadan söyleyeyim: Giderek başarısızlığa uğrayan ülke yönetimleri, insanlık anlayışları, ahlakları, psikolojileri ve dindarlıklarıyla 21. yüzyıl liderleri tüm yeteneklerini şimdiye dek başarılı nesillerde meydana gelmiş güzel genetik değişiklikleri bilinçli davranışlarıyla yargılamaya, değiştirmeye kullanıyorlar. 
Liderlerin geçmişten üstün ahlak yetenekleri geliştirmiş olması beklenirken, "krizler ve kendilerini aklama" düşünceleriyle tereddüt etmeden kadınları, çocukları, yaşlıları ve kendilerini satan askerleri kurban etmekten kaçınmadıkları görülüyor.

Bugünün "suni yırtıcıları" olan liderler bundan on iki bin yıl öncesinin "yırtıcı Primat hayallerinin endüstriyelleşmiş varisi olan Neolitik Homo Sapiens" leriyle bağdaşıyor. 
Evrim denen "sürekli rastgele değişim" bu liderlerin "evrimsel olanı aşan bir kaynağa" yani ileriye dönük olana değil on iki bin yıl geride kalmış "dünya gezegenindeki en yetenekli silah imalatçıları" zirvesindeki atalarına uyum sağlama seçimleri, insanlık için büyük bir hayal kırıklığı olmalı diye düşünüyorum.