Kalp krizi sonucu 74 yaşında vefat eden besteci, piyanist, yorumcu ve orkestra şefi Timur Selçuk son yolculuğuna uğurlandı. Selçuk'un naaşını DİSK üyesi işçiler omuzladı.

Zincirlikuyu Camisi'ndeki cenaze törenine sanatçının eşi Handan Selçuk, kızı Mercan Selçuk ve yakınlarının sanatçı ve müzisyen dostları katıldı.

Timur Selçuk'un kızı Mercan Selçuk, "Şu an onu kısa cümlelerle anlatmak yetmez. Hepimize emanet, onun yolunun yolcusu olacağız. Bir şey bitmedi yani biz devam ettiriyoruz evelallah" dedi.

Selçuk, babasıyla son 6-7 aydır birlikte yaşadıklarını, güzel bir akşam geçirdiklerini ve sabah onu kaybettiklerini söyledi.

Sanatçı Müjdat Gezen, Timur Selçuk ile 1960 yılından bu yana tanıştıklarını belirterek, "Annesi Şehime Abla, Şehir Tiyatrosu'nda beraber oynadığımız sanatçıydı. Babası Münir Amca, radyodan babamın arkadaşıydı. Benim yaptığım filme müzik yapmıştı, görüşürdük, konuşurduk" diye konuştu.

En son birkaç yıl önce Ankara'da görüştüklerini aktaran Gezen, "Telefonla da bir iki ay evvel görüşmüştük. Ben çok severim Timur'u, iyi bir müzisyendi, iyi bir müzik adamıydı" ifadelerini kullandı.

'ŞARKILARI DİLDEN DİLE SÖYLENECEK'
Müzisyen Burhan Şeşen ise, "Timur ağabey çok çok özel bir insandı. Hem Batı hem Türk müziğini çok iyi bilen bir insandı. Hepimizin hocasıdır Timur Selçuk. Hatta Cahit Berkay dün çok güzel bir paylaşım yaptı, 'Aynı yaştayız ama ben hep ona hocam derim' dedi. Çok özel bir insandı bizim için, hala öyle. Şarkıları dilden dile söylenecek. Hem siyasi görüş, hem müzik olarak hep ayakta kalmasını bildi. Tek başına durmasını bildi. Çağdaş Müzik Merkezi vardı, bir sürü genç müzisyen yetiştirdi. Ve ne yazık ki son zamanlarında kapısını da kendi açıyordu, çayını da kendi demliyordu. Ama hiçbir şeyden taviz vermedi" ifadelerini kullandı.

'YENİ NESİLLERE DERS VERMEYİ ONDAN ÖĞRENDİK'
Kurtalan Ekspres grubunun Bas Gitarcısı, Müzisyen Ahmet Güvenç de, "Timur hoca çok önemliydi. Onun dershanesinde senelerce ders verdik. Yeni nesillere bilgi aktarmayı, ders vermeyi biz ondan öğrendik. Benim için çok değerliydi. Çok büyük bir varlığımı kaybetmiş oldum. Nurlar içinde yatsın" diye konuştu.

'YERİ ZOR DOLDURULACAK BİR SANATÇIMIZI KAYBETTİK'
Cenaze töreninin ardından açıklama yapan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Çok değerli bir sanatçımızı kaybettik. Çok küçük yaşta sanata başlamış ve ilk konserini de 7 yaşında vermiş olan. Hem kendini çok iyi yetiştirmiş, hem de bir çok öğrenci yetiştirmiş bir insan olarak sanat camiası, kültür camiası çok değerli bir insan kaybetti. Allah rahmet eylesin diyoruz. Mekanı cennet olsun, Allah yakınlarına sabırlar versin. Yeri zor dolduracak bir sanatçımızı kaybettik" diye konuştu. 

Kılınan cenaze namazının ardından DİSK üyesi işçiler tarafından omuzlara alınan Timur Selçuk'un naaşı, Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedildi.

TİMUR SELÇUK KİMDİR?
Türk sanat müziği bestecisi Münir Nurettin Selçuk'un oğludur. Beş yaşında piyano çalmaya başlamış, yedi yaşında ilk konserini vermiştir. Galatasaray Lisesi mezunudur. Aynı zamanda İstanbul Belediye Konservatuvarı piyano bölümüne de devam etmiştir.

Paris'teki École Normale de Musique de Paris'te bestecilik ve orkestra yönetimi bölümünden mezun olduktan sonra 1975'te Türkiye'ye dönmüştür. "Ayrılanlar İçin", "Sen Nerdesin", "Beyaz Güvercin" ya da "İspanyol Meyhanesi" gibi parçaları bu dönemimin şarkılarıdır. Ümit Yaşar Oğuzcan, Orhan Veli, Attilâ İlhan ve Nâzım Hikmet'in şiirlerinden bestelediği şarkıları seslendirmiş, 1976'da İstanbul Oda Orkestrası'nı ve kendi öğrencilerini yetiştirdiği Çağdaş Müzik Merkezi'ni kurmuştur. Ankara Sanat Tiyatrosu'nda 10 yıl çalışmış, Bilgesu Erenus'un "Nereye Payidar" oyunu için besteler yapmış, Uğur Mumcu'nun Sakıncalı Piyade'sinin müziklerini yapmış, ayrıca "804 İşçi", "Ferhat ile Şirin", "Şeyh Bedrettin Destanı", "Tak-Tik", "Küçük Adam Ne Oldu Sana", Rumuz Goncagül ve "Galilei-Galileo" adlı oyunların müziklerini yapmıştır. "Sarıpınar 1914", "Üç İstanbul", "Cahide", "Hakkari'de Bir Mevsim" gibi filmlere de fon müziği bestelemiştir. 1998 yılında Kültür Bakanlığı'nca verilen Devlet Sanatçısı unvanını almıştır.