"Tostçu Mahmut" lakabıyla tanınan Anıl Kurt, Adana’nın Seyhan ilçesinde Müslüm Gürses şarkıları eşliğinde küçük tablada yaptığı ütü tost ile sosyal medyada bir fenomene dönüşmüştü. Tostçu Mahmut’un trafik kazası geçirdiği bilgisinin gelmesi üzerine “Tostçu Mahmut Anıl Kurt kimdir, öldü mü, nereli?” gibi sorular sosyal medya kullanıcıları tarafından sorulmaya başlandı. Peki Tostçu Mahmut Anıl Kurt kimdir, sağlık durumu nasıl, öldü mü?

Adana’da yaptığı ütü tostla sosyal medya fenomenine dönüşen ve birçok kişinin takma Tostçu Mahmut adıyla tanıdığı, gerçek ismiyle Anıl Kurt, geçirdiği trafik kazası sonrasında hayatını kaybetti. Olay sonrasında "Tostçu Mahmut Anıl Kurt kimdir ve nereli? Tostçu Mahmut Anıl Kurt öldü mü, sağlık durumu nasıl?" sorularına yanıt aranmaya başlandı. Gelen bilgilere göre, Tostçu Mahmut, İstanbul'daki şube açılışına giderken Niğde Ulukışla'da geçirdiği kaza sonucu hayatını kaybetti. Peki, Tostçu Mahmut kimdir ve kaç yaşındaydı? İşte Tostçu Mahmut Anıl Kurt hakkında merak edilenler.

TRAFİK KAZASINDA HAYATINI KAYBETTİ
Tostçu Mahmut'un sosyal medya hesabından yapılan açıklamada "Mahmut ustamızı trafik kazasında kaybettik. Cenaze ile ilgili bilgiyi sayfamızdan duyuracağız. Dualarınızı eksik etmeyin" denildi. Tostçu Mahmut adıyla bilinen Anıl Kurt, 14 Eylül 2021 tarihinde İstanbul şubesinin açılışına giderken geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybetti.

İddiaya göre Kurt'un kullandığı minibüs, hatalı sollama nedeniyle karşı yönden gelen TIR ile kafa kafaya çarpıştı.

SÜRAT YAPARKEN INSTAGRAM'DA HİKAYE PAYLAŞMIŞ
Öte yandan Anıl Kurt’un, kazadan dakikalar önce sosyal medyada paylaştığı görüntüler ortaya çıktı. Kurt’un, Müslüm Gürses şarkısı dinlerken, saatte 206 kilometre hızla ilerlediğini gösteren hız göstergesini cep telefonu kamerasıyla görüntüleyip paylaştığı görüldü. 

TOSTÇU MAHMUT KİMDİR?
Adana’dan gelen acı haberle vefat ettiği bildirilen Anıl Kurt’un sahibi olduğu Tostçu Mahmut'ta yurttaşlar, 'ütü tost' yiyebilmek için dakikalarca sırada bekliyor. Tostçu Mahmut, Adana’da küçük tablada Müslüm Gürses şarkıları eşliğinde yaptığı ütü tostla sosyal medyada bir fenomen.

Tostçu Mahmut’un mottosuysa "Acı atıyorum abi" ya da Adana şivesi ile "Acı atüyürüm abi" olarak biliniyor. Sosyal medya üzerinden 'ütü tost' videosuyla yüz binlerce tık alan Tostçu Mahmut'un sahibi Anıl Kurt babasından aldığı tostçuluk mesleğini 11 yıldır icra ediyordu.

Tostçu Mahmut Özellikle sabah ve öğle saatlerinde öğrencilerin yanı sıra çevre esnafının ve Adanalı vatandaşların yoğun bir talebi ile karşı karşıya kalıyor.

Anıl Kurt, 27 yaşındaydı.

ÜTÜ TOSTU NEDİR?
Çıkış noktası Adana olduğu düşünülen ütü tost, sac bir ızgara üzerinde tost içinin hazırlanması ve içinin doldurulmasının ardından ütü benzeri ağır bir cisim ile bastırılması ile meydana gelmektedir.