İstanbul'da etkisini gösteren yoğun yağış ve fırtına nedeniyle Sabiha Gökçen Havalimanı ve İstanbul Havalimanı'nda iniş ve kalkış yapan uçaklar zor anlar yaşıyor.

Uçağın kurtarılması için başlatılan çalışmalar nedeniyle daha önce 20.00 olarak duyurulan ilk uçuş saat 22.00'ye ertelendi.

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda yolcu işlemlerine başlandığı aktarıldı. Havalimanında da ara verilen check-in işlemlerine iç hatta yeniden başlandığı, yolcuların kontuarlarda bilet işlemlerini gerçekleştirdiği bildirildi.

Türk Havayolları Basın Müşaviri Yahya Üstün ise 17.30 sıralarında "Sabiha Gökçen Havalimanı’nda meydan kapalılığı devam etmektedir" açıklaması yaptı. Üstün, "Misafirlerimizin mağduriyetini  gidermek amacıyla İstanbul Havalimanından 20 ek sefer planladık. Meydan operasyonlara yeniden açıldığında tam kapasite hizmet vermeye devam edeceğiz" ifadelerine yer verildi.

Pegasus Havayolları'na ait yolcu uçağı Sabiha Gökçen Havalimanı'na inişi sırasında pistten çıktı. Şarika-İstanbul seferini gerçekleştiren Pegasus Havayolları'na ait Boeing 737-800 tipi yolcu uçağı iniş yaptığı sırada pistte tutunamadı.

Şiddetli rüzgarın etkili olduğu İstanbul'da uçağın yolcuları slide patlatılarak tahliye edildi. Herhangi can kaybı ve yaralanma olmazken pist, ilk olarak saat 11.20'ye kadar uçuşlara kapatıldı.

Havalimanında yapılan çalışmaların ardından uçuşların saat 20.00'ye kadar durdurulmasına karar verilirken uçuşların 22.00'a ertelendiği açıklandı.

Yetkililer, çalışmaların daha erken tamamlanması halinde pistin belirtilen saatten önce yeniden uçuşlara açılacağını ifade etmişti.