Şarkılarında uyuşturucu kullanımını özendirdiği iddiasıyla 10 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan “Murda” lakaplı rap şarkıcısı Önder Doğan hakkındaki yurt dışı yasağı kaldırıldı.

Hollanda vatandaşı olan Önder Doğan, geçtiğimiz Ekim ayında Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan yurda giriş yaptıktan sonra hakkındaki yakalama kararı nedeniyle gözaltına alınmıştı. Savcılığa çıkarılan Önder Doğan, yurt dışına çıkış yasağı konularak serbest bırakıldı.

“Uyuşturucu kullanımını özendirmek” ile suçlanan Doğan, savcılıktaki ifadesinde, “İki tane 'Duman' isimli şarkım var. Türkiye'de söylediğim 'Duman' adlı şarkım, suçlamanın olduğu şarkım değil. 'Pahalı' ve 'Eh Baba' şarkıları da benim. Hollanda'da yetiştim. Oranın kültürüyle yetiştim. Orada bu maddelerin kullanımı serbest. O yüzden burada böyle olduğunu düşünmedim. Hiç kimseyi suça özendirmek maksadıyla söylenmiş değildir” demişti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından tamamlanan soruşturma sonucunda "Uyuşturucu madde kullandırmaya özendirmek" suçundan dava açılmış, Önder Doğan'ın 5 yıldan 10 yıla kadar hapsi talep edilmişti.

SUÇLAMALARI REDDETTİ
Önder Doğan'ın geçtiğimiz günlerde duruşmaya çıkarak savunmasını yaptığı öğrenildi. İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkan Doğan'ın savunmasında suçlamaları reddettiği ve talebi üzerine hakkındaki yurt dışı yasağının kaldırılmasına karar verildiği ortaya çıktı. Doğan hakkındaki dava ileri bir tarihe ertelendi.