Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 03.07'de Akdeniz'de, Kıbrıs'ın güney batısı açıklarında 6.4 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Amerikan Jeoloji Araştırmaları Merkezi ise depremin şiddetini 6,6 olarak duyurdu.

Deniz yüzeyinin 5.06 kilometre derinliğindeki depremin merkez üssünün Mersin'in Anamur ilçesine yaklaşık 134 kilometre mesafede olduğu belirlendi.

deprem

Sosyal medyada, depremin Kıbrıs Adası başta olmak üzere Antalya, Mersin, Hatay, Adana, Isparta, Burdur ve Konya'da da hissedildiği kaydedildi.

SUCUOĞLU: CAN VE MAL KAYBI YOK
KKTC Başbakanı Faiz Sucuoğlu, depremin ardından sosyal medya üzerinden bir açıklama yaparak can ve mal kaybı olmadığını duyurdu.

Sucuoğlu, açıklamasında şunları söyledi:

Saat 03.07’de Akdenizde Baf açıklarında 6.4 şiddetinde meydana gelen deprem tüm KKTC de hissedildi. Aldığımız bilgilere göre çok şükür can ve mal kayıbı yok.

Tüm halkımıza geçmiş olsun.

TATAR: TÜM HALKIMIZA GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİMİ İLETİYORUM
KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da deprem nedeniyle sosyal medya üzerinden bir mesaj yayınlarak “Tüm halkımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” dedi.

Tatar, mesajında şunları kaydetti:

Baf açıklarında saat 03.07’de meydana gelen deprem tüm bölgede hissedildi… Sivil Savunma Başkanı’ndan aldığım bilgiye göre herhangi bir hasar tesbit edilmemiştir. Tüm halkımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.