Toplumsal Haber Merkezi

TKP'li Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, Haziran ayında Covid-19 testinin pozitif çıktığını sosyal medya hesabından açıklamıştı. Testin pozitif çıkmasının ardından evde karantina süreci başlamıştı. Belediyenin sosyal medya hesabından bugün Maçoğlu’nun karantina sürecini tamamlayarak tekrar görevine başladığı duyuruldu.

Yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Maçoğlu’nun Covid-19 testi pozitif çıkmasının ardından evde karantina süreci başlamıştı. Gelinen süreçte başkanımız karantina sürecini tamamlamış olup görevine başladı."

Maçoğlu, Belediye binasının önünde hem kendine yöneltilen sorulara cevap verdi hem de kendisiyle ilgilenen sağlık çalışanlarına teşekkür ederek, “Uzun bir süredir, 25-26 güne yakın bir süredir coronadan kaynaklı evde ve hastanede karantina altındaydım. Bu süreç içerisinde dostlarımız, gerek Dersimliler gerek buranın dışında yaşayanlar ve basın mensupları arkadaşlarımıza çok teşekkür etmek istiyorum. Yine sağlık emekçilerine, işçiden sağlık müdürüne kadar ebesi, hemşiresi, doktoru bütün sağlık ekiplerine teşekkür etmek istiyorum. Bu süreçte bizi yalnız bırakmayan sizlere, belediyede çalışan arkadaşlarıma, uzun süredir bizi yalnız bırakmadıkları ve burada belediyenin diğer işlerini hallettikleri, bizlerin yokluğunu hissettirmedikleri için çok teşekkür etmek istiyorum” dedi.

İLGİLİ - Komünist Başkan ve yöneticiler maaş almadı, emekçinin maaşını ödedi

'DAHA ÇOK DİKKAT ETMEMİZ GEREKİYOR'
Sürecin herkes için riskli olduğuna ve sorumluluklarının büyüdüğüne değinen Maçoğlu, “Hepimiz biliyoruz bu süreç hepimiz için bir risk. Biz elimizden geldiğince bu meselelere dikkat etmeye çalıştık. Ama kaçırdık bir yerde daha dikkatli olmamız gerektiğini düşünüyorum. Daha da dikkat etmemiz gerekiyor, dikkat etmeye çalışacağız. Halkın içinde olanlar muhakkak bu meselelerde bir yerde de olsa eksiklik yapabiliyor. Bu bizim eksikliğimiz ama yine halk ile birlikte bu çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Yüzlerce, binlerce dostumuz bizi aradı ve bizi yalnız bırakmadı. Sorumluluğumuzun daha da büyüdüğünü düşünüyorum. Bundan sonra daha iyi işler, daha iyi hizmetler yapmak adına çalışmalarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu.