Yalova’da yabancı uyruklu A.H. isimli şahıs kullandığı kamyonetle gölgede uyuyan köpeği ezmek için yolunu değiştirerek aracı köpeğin üzerine sürdü. Her şeyden habersiz olarak uyumakta olan Masum köpeğin olay sonrası bacakları kırıldı. Olayın ardından ihbar üzerine gözaltına alınan şahsa ise sadece 2040 lira para cezası verildi. Para cezasını ödeyen cani serbest bırakıldı.

KASTEN EZMEK İÇİN YOLUNU DEĞİŞTİRDİ
22 yaşında olduğu öğrenilen A.H. isimli yabancı uyruklu şahıs, Gölgede uyuyan köpeği kasten ezmek için yolunu değiştirdi. O anlar saniye saniye güvenlik kameralarına yansıdı. şikayet üzerine Jandarma tarafından gözaltına alınan şahıs ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. Alınan bilgiye göre şahıs hakkında hayvan Kanunu’na muhalefet suçundan idari ceza uygulandı. Yabancı uyruklu şahsa 2040 TL para cezası verildiği öğrenildi.

 KÖPEĞİN BACAKLARI KIRILDI
Yalova’nın Altınova ilçesine bağlı Kaytazdere beldesinde yaşanan olayda yabancı uyruklu şahıs kullandığı kamyonetle seyir halindeyken yol kenarında bulunan akaryakıt istasyonunda pompaların gölgesinde yatan sokak köpeğini fark etti. Şahıs bir anda şerit değiştirerek kamyonetini köpeğin üzerine sürdü. O anlar güvenlik kamerası kayıtlarına saniye saniye yansırken Zavallı köpeğin olay sırasında bacakları kırıldı. Benzin istasyonu çalışanları durumu Jandarma ekiplerine bildirerek köpeği yakınlarda bulunan bir veterinere götürdü. Bacaklarımda kırık olduğu öğrenilen sokak köpeğinin ameliyat edileceği öğrenildi.