Kanser nedeniyle 17 yıl önce henüz 33 yaşındayken aramızdan ayrılan Karadeniz'in devrimci ozanı Kazım Koyuncu, doğduğu yer olan Hopa'nın Pançol köyünde mezarı başında anıldı.

Anmaya Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin, Hopa Belediye Başkanı Taner Ekmekçi, Kemalpaşa Belediye Başkanı Ergül Akçiçek, Arhavi Belediye Başkanı Vasfi Kurdoğlu, Borçka Belediye Başkanı Ercan Orhan ve Rize Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Çervatoğlu ile birçok siyasi parti temsilcileri, demokratik kitle örgütü temsilcileri ve çok sayıda yurttaş katıldı.

KUPA KAZIM'IN MEZARINA GELECEK
Anma, Kazım Koyuncu'nun anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başladı. Saygı duruşu sonrası Kazım’ın dostları söz alarak Kazım ile ilgili duygu ve düşüncelerini dile getirdi. Ağabeyi Hüseyin Koyuncu anma etkinliğinde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Kazım'ın aramızdan ayrılalı 17 yıl oldu. Her yıl burukluk var. Bizi teselli eden, sevenleri arkadaşları bir arada olması. Buraya ülkenin dört bir yanına gelen herkese teşekkür ediyoruz. Yaptığı güzel işlerler onunla gurur duyuyoruz. Kazım, Trabzonspor şampiyonluğunu göremedi. Trabzonspor şampiyon olunca annem mezarının başına giderek 'Oğlum çok sevdiğim Trabzonspor şampiyon oldu' dedi. Yani ilk müjdeyi annem verdi. Kazım Trabzonspor'u çok severdi. Şampiyonluk ruhuna şad olsun. Trabzonspor Kulübü yetkilileri aradı, yakın zamanda şampiyonluk kupasının Kazım'ın mezarına getireceklerini ifade ettiler. Buda bizi çok mutlu eder" ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından Fındıklı Belediyesi Kadın Korosu'nun okuduğu türkülerin ardından anma programı sona erdi.