Sinan Aygün’ün eski ortağı ve Togo İkiz Kuleleri inşaatını yapan firari FETÖ’cü Rahmi Bıyık'ın Ankara’nın batı girişi olarak adlandırılan Başkent Üniversitesi Kavşağında her biri 33’er katlı dev üç rezidans diktiği belirtildi. 2013 yılında Melih Gökçek döneminde temelinin atıldığı belirtilen yapı, 2015 yılında tamamlandı.

Kayseri Yeni Haber’den Recep Bulut konuyla ilgili olarak, "İlgili belediye ile uyumlu bir birliktelik olduğu sürece Ankara’nın batı girişine de doğu girişine de çok katlı dev rezidans ve konutlar dikmek pek de zor değil" diye yazdı.

"DEMEK Kİ OLUYORMUŞ..."

Recep Bulut, Rahmi Bıyık'ın yüzde 51 hissesini nasıl ve kime devrettiğinin de başlı başına bir tartışma konusu olduğunu ifade ederken, "O halde maden Rahmi Bıyık yurtdışına kaçtı, temsil ettiği A Grubu hisselere ne oldu? Kime devretti dersiniz? İller Bankası’ndan emekli bir daire başkanına devrettiler! Peki, bu mümkün mü? Soruşturulmadığı sürece mümkün! Şirketin adını da ND, yani diğer ortak Nadir Doğan’ın adı ve soyadını temsil eden baş harflerinden oluşan bir şirket yapısına dönüştürüldü..." diye belirtti.

"Sadece Doğukan İmar İnşaat ve Ticaret Limited Şirketi ve daha geniş tanımıyla Doğukan Grup sadece isim değiştirerek FETÖ soruşturmasından kurtulmuş olabilir mi?" diye soran Recep Bulut, "Demek ki oluyormuş" dedi.

Recep Bulut ayrıca, "Doğukan İmar İnşaat ve Ticaret Limited Şirketi şimdi Nadir Doğan’ın adıyla ND İmar ve Plan Şirketi olarak devam ediyor… Onca badireyi atlatan onlar değilmiş gibi halen belediyelerden imar planı işi alıyorlar…" diye de belirtti.

Recep Bulut'un yazısının ilgili kısmı şu şekilde:

"FETÖ firarisi Rahmi Bıyık’ın projesini çizdiği TOGO İkizkulelerinin imar durumu tartışılırken Rahmi Bıyık’ın Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Doğukan İmar İnşaat ve Ticaret Limited Şirketi’nin Ankara’daki projeleri de tartışma konusu olmaya başladı…

FETÖ’nün 73 A Takımı arasında adı geçen ve TUSKON Genel Başkan Yardımcısı ve ANFED Başkanı (Anadolu İşadamları Bölge Başkanı) Rahmi Bıyık hem müteahhit hem de şehir plancısı… Rahmi Bıyık, hem Ankara Çukurambar ve Söğütözü’nde hem de Ankara’nın batı girişi olarak adlandırılan Başkent Üniversitesi Kavşağında her biri 33’er katlı dev üç rezidans dikti… Adına da İngilizce West Gate Residence dedi… Türkçesi “Batı Kapısı Rezidansı” anlamında…

Melih Gökçek’in adeta kale girişini andıran surlardan giriş ve çıkış kapısı FETÖ firarisi Rahmi Bıyık’tan sorulurmuşcasına…

West Gate Residence’ın temeli 11 Nisan 2013 tarihine atıldı… Temel atma törenine dönemin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ve aynı zaman da Kayseri Milletvekili Taner Yıldır katıldı… Temel atma töreninde davetlilere bilgi veren Doğukan İmar İnşaat ve Ticaret Limited Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Bıyık, “West Gate, Ankara'nın batı yakasında batıya açılan bir kapı olarak düşünüldü. Adı da oradan geliyor West Gate ‘batı kapısı'. West Gate projesi Eskişehir batı kolunda yer alması sayesinde ulaşım açısından da avantajlı” dedi. Her biri 33 katlı olan üç rezidansta daireler, ofisler ve AVM olmak üzere toplam 900 daireden oluştuğunu söyledi. Doğukan Group Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Bıyık, ayrıca, Çukurambar ve Söğüzözü'nde 2 projeye daha devam ettiklerini ve bu yılın sonu veya 2014 yılının başında satışa sunmayı planladıklarını anlattı. O gün temeli atılan 3 dev rezidans 2015 yılında tamamlandı ve daireler, ofisler milyonları bulan rakamlarla satıldı…

HEP AYNI PROJE UYGULANIYOR…

Hem Sinan Aygün ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş arasında tartışma konusu olan TOGO İkizkuleler’de hem de doğrudan doğruya Rahmi Bıyık’ın Yönetim Kurulu başkanı olduğu Doğukan İmar İnşaat ve Ticaret Limited Şirketi’nin Başkent Üniversitesi Kavşağı’nda şehrin batı girişine diktiği West Gate Residenslarında “Özel Proje Alanı” uygulandı…

Ne demek “Özel Proje Alanı?”

Arsanın toplam inşaat alanına sadık kalmak koşuluyla serbest çalışmak… Yani toplam inşaat alanına ilgili belediyeye onaylattıktan sonra dilediğiniz mimari yapıları kondurabilirsiniz…

Önemli olan inşaat alanı katsayısı… Yani kaksı! Bu tamamen belediyenin insiyatifine kalmış bir oran… Kimine 1,5, kimine 2, kimine de 2,5 verilebilir. 3 verilenler de çok çok ender rastlanan katsayı… Zaten belediyeler ile inşaat firmaları arasında tüm tartışmalarda bundan çıkmıyor mu? Tıpkı projesini firari Rahmi Bıyık’ın Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Doğukan İmar İnşaat ve Ticaret Limited Şirketi’nin çizdiği gibi…

Belediyeler özellikle kendilerine ait arsayı kıymetlendirmek için plan çizdirirken bu tip arsalara “Özel Proje Alanı?” getirirler… Bunun örnekleri hem Ankara hem İstanbul hem de yurdun birçok İl’inde yaygın… Oturduğunuz semtte çok katlı bir rezidans ya da işmerkezi yükseliyorsa bilin ki o yapı da “Özel Proje Alanı” uygulanmıştı…

Rahmi Bıyık hem harita yapan hem de inşaat diken şirket sahibi olunca ellerinde ki arsayla adeta bir hamur gibi oynamakta üstlerine rakip yoktu…

Ankara’nın en sosyetik semtleri olarak ün yapan Çukurambar ve Sözütözü’nde de ki çok katlı yapılaşma da aynı yöntemi uyguladılar. Tabii tek başlarına hem plan yapıp hem de inşaat dikmeleri mümkün değil. Bu planın uygulanmasına esas yol veren ilgili belediye…

İlgili belediye ile uyumlu bir birliktelik olduğu sürece Ankara’nın batı girişine de doğu girişine de çok katlı dev rezidans ve konutlar dikmek pek de zor değil…

Esas sorgulanması gereken de bu ilişkiler ağı…

Fethullah Gülen’in 73 kişilik A Takımı listesinde adı geçen ve 15 Temmuz öncesi Türkiye’den kaçıp İngiltere’ye sığınan Rahmi Bıyık’ın Doğukan İmar İnşaat ve Ticaret Limited Şirketi’nde ki A Grubu, yani yüzde 51 hissesini nasıl ve kime devrettiği de başlı başına bir tartışma konusu…

Plancılar iyi bilir, plan yapan şirketler de ihaleye girme, teklif verme ve benzer girişimler ancak A Grubu hisseye sahip olanlara mahsus… A Grubu yani o şirketin yüzde 51’ini temsil etmiyorsanız hiçbir kamu kuruluşuna teklfi veremezsiniz, verseniz bile geçersiz olur…

Peki, o halde maden Rahmi Bıyık yurtdışına kaçtı, temsil ettiği A Grubu hisselere ne oldu? Kime devretti dersiniz? İller Bankası’ndan emekli bir daire başkanına devrettiler! Peki, bu mümkün mü? Soruşturulmadığı sürece mümkün! Şirketin adını da ND, yani diğer ortak Nadir Doğan’ın adı ve soyadını temsil eden baş harflerinden oluşan bir şirket yapısına dönüştürüldü…

Sadece Doğukan İmar İnşaat ve Ticaret Limited Şirketi ve daha geniş tanımıyla Doğukan Grup sadece isim değiştirerek FETÖ soruşturmasından kurtulmuş olabilir mi?

Demek ki oluyormuş!

Aslında bir ara Doğukan Grup’un da tıpkı Boydak Holding gibi TMSF’ye devredilmesi gündeme gelmişti ancak her ne olduysa daha sonra gündemden çıktı…

Kimbilir kimler devreye girdi?

Doğukan İmar İnşaat ve Ticaret Limited Şirketi şimdi Nadir Doğan’ın adıyla ND İmar ve Plan Şirketi olarak devam ediyor… Onca badireyi atlatan onlar değilmiş gibi halen belediyelerden imar planı işi alıyorlar… Nadir Doğan’ın bir başka vasfıda Anıtlar Kurulu üyeliği…

Nadir Doğan, İstanbul 3 Numaralı Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu Üyesi…

Oh ne güzel oh ne ala!

Bu işler böyle…"