Toplumsal Haber Merkezi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre ülke genelinde cuma gününden itibaren sıcaklıklar, yeni bir soğuk hava dalgasının etkisiyle aniden düşecek. Hava sıcaklıklarının Cuma gününe kadar mevsim normallerinin 6 ila 12 derece üzerinde seyredeceği, Cuma günü kuzeybatı kesimlerden başlayarak hafta sonunda kuzey, iç ve batı kesimlerde mevsim normalleri civarına yer yer altına düşeceği belirtildi. 

İSTANBUL'A KAR TEKRAR GELİYOR 
 NTV Meteoroloji Editörü Dilek Çalışkan, ''Asıl kış şimdi başlıyor. Bu 10 günlük sürede yağış almadığımız zamanlarda kuru soğuk, yağış olduğu zamanlarda da kar yağışı göreceğiz'' açıklamasını yaptı. Çalışkan, İstanbul için 16 Şubat'ta kar yağışı tahmin edildiğini ifade etti.

Türkiye genelinde sıcaklıklar, cuma gününe kadar lodosun etkisiyle mevsim normallerinin üzerinde seyredecek. Ancak cuma günü sıcaklıklarda ani bir düşüş bekleniyor.

ETKİSİ 10 GÜN SÜRECEK
Yapılan son tahminlere göre; cuma gününden itibaren sıcaklıklar, yeni bir soğuk hava dalgasının etkisiyle aniden düşecek. Ülke genelinde etkisini gösterecek sistemin yaklaşık 10 gün boyunca etkili olması bekleniyor.

Çalışkan, ''Henüz nereye, ne kadar yağacağı belli olmasa da, şu anki tahminlere göre; 14 Şubat'ta Karadeniz Bölgesi, Marmara Bölgesi'nin yüksek bölgelerinde ve yurdun iç kesimlerinde hafif kar yağışı görülecek. Ayın 16'sında da yoğun olacak gibi görünüyor'' dedi.

Soğuk hava kaldığı sürece sık sık kar yağışları görebileceğini belirten Çalışkan, ''İstanbul bu uzun soluklu soğuk havalarda kar yağışını görecek. 14 Şubat sulu kar, 16'sında da kar yağışı tahmin ediliyor'' ifadelerini kullandı. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan tahminlere göre, İstanbul'da hava sıcaklıkları önümüzdeki perşembe gecesinden itibaren 10 derece birden düşecek. Megakentte kar yağışı ise cumartesi akşamı batı ilçelerinden giriş yapacak. Kar yağışının 14-15 Şubat (Pazar-Pazartesi) günlerinde etkisini arttıracak.

FIRTINA UYARISI
Öte yandan, Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurttaşları bugün beklenen fırtınaya karşı da uyardı. Yapılan açıklamada, "Marmara Deniz'inde rüzgarın; bugün öğle saatlerinden sonra, güney ve güneybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 kilometre/saat) fırtına, yer yer 9 kuvvetinde (90 km/sa) kuvvetli fırtına şeklinde esmesi tahmin ediliyor. Kuvvetli fırtınanın; Salı günü sabah saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir" ifadelerine yer verildi.

Önümüzdeki 7 günde beklenen hava durumu ise şöyle: 

  • Salı Parçalı bulutlu 11-17 derece
  • Çarşamba yağmurlu 10-17 derece
  • Perşembe bulutlu 9-18 derece
  • Cuma yağmurlu 8-9 derece
  • Cumartesi bulutlu 3-5 derece
  • Pazar kar yağışlı 1-3 derece
  • Pazartesi kar yağışlı 1-3 derece