Türkiye’nin Ev Tercihi Değişti: Doğa içinde bahçeli konut sahibi olma isteği her geçen gün artıyor. Bununla birlikte betonarme modelinin yaşattığı sorunlar vatandaşı kolay konut sahibi yapan konteyner ev modeline yöneltti. Hazır üretimli aynı gün dilediğiniz yerde kullanımınıza sunulan bu evler çok sayıda avantaja sahip. Yapı güvenliği, enerji tasarrufuyla kazandıran yalıtım performansı ve en önemlisi ekonomik fiyatlarıyla konteyner ev Türkiye’nin yeni konut modeli oldu.

Yeni nesil konteyner konut modeli müstakil ev sahibi olmak isteyenler için büyük kolaylık. Avantajlarıyla prefabrik yapı sektörünün en çok tercih edilen konut modelleri arasında yer alıyor. Betonarme konut modelinin her gün artan malzeme fiyatları, uzun süren inşa süreçleri ve çok sayıda usta organize etme gibi sorunların tamamı konteyner evde geride bırakılıyor. Üstelik betonarme konut modelinin uzun inşa süreçlerinde evin maliyetini baştan kestirmeniz de son derece güç. Aylar süren inşa aşamasında her gün gelen malzeme zamları konut maliyetinin önceden bilinmesini imkansız hale getiriyor. Örneğin betonarme konutta kullanılan beton ve demir fiyatları son dönemde beklenmedik şekilde üç kata kadar yükselmiş durumda. Konteyner ev modelinde ise maliyet sorun olmaktan çıkıyor. Modern fabrika tesislerinde kısa sürede üretilip dilediğiniz yere sevk edildiğinden maliyeti henüz en başta biliyorsunuz. Sözleşmede de firma ile karşılıklı imza altına alarak konteyner evinizin ne kadara mal olacağını tam olarak görüyorsunuz. Bunun dışında ekstra sürpriz maliyetler ödemek durumunda kalmazsınız.

En fazla ilgi 2+1 Konteyner ev modeline

Konteyner evlere olan ilgi beklenmedik şekilde artınca konut üretici firmalar yenilikçi ve estetik modelleri de ortaya koymaya başladılar. Estetik modellerle birlikte iç kullanım ergonomisinin yaşatacağı konfor da bu tasarımlarda ön planda tutuluyor. Karmod firmasının ürünlerini incelediğimizde konteyner ev duvardan çatıya tamamen sandviç panel sistemine sahip. Bu özelliğiyle iklimlendirme enerji harcaması normal konutlara göre bile çok daha az ve enerji tasarrufuna sahip. 

Bütçe imkanlarınıza göre 1+1’den başlayarak 2+1 ve hatta 3+1 konut sahibi olmanız konteyner evle çok kolay. Bununla birlikte konut tercihlerinde 2+1 plandaki ev modeli öne çıkıyor. Karmod markasınca geliştirilen bu evde ortalama bir ailenin kullanımı için tüm konfor düşünülmüş. 42 m2 konteyner eve önde bulunan şık bir verandadan geçilerek giriliyor. Girişte genişçe bir salon yer alıyor. Salon girişinde mutfak ustalıkla yerleştirilmiş. Salon ortasından sağa yöneldiğinizde sağ ve solda iki ayrı oda ile ortada tuvaletle banyo ünitesi yer alıyor. 35 m2 1+1 konteyner ev modeli de ekonomik konutta ilk tercih edilen modeller arasında. Bu evde 21 m2 iç ortama ayrıca ön cephede veranda eklenerek 35 m2’lik bir konut modeli ortaya çıkıyor. Yapı içerisinde iki oda, mini mutfak alanı ile tuvalet ve banyo yer alıyor. Bu model özellikle bağ evi tercihleri için son derece ideal. Sahip olan herkese güvenli, uzun ömürlü, enerji tasarruflu prefabrik ev avantajlarını en iyi şekilde yaşatır.

Dilediğiniz yerde konteyner eviniz aynı gün oturuma hazır

Konteyner evlerin tamamen modern fabrika tesislerinde kullanıma hazır özellikte üretildiğini vurgulamıştık. Üretim özel kalınlıkta çelik metaller kullanımıyla alt ve üst şaselerin hazırlanmasıyla başlıyor. Metallerin boyamasında otomotiv sanayinde kullanılan elektrostatik boyama sistemi tercih edilmiş. Karmod konteyner evlerde gördüğümüz bir önemli özellik bu evlerin kaynaksız cıvata somunlu sistemle üretilmiş olması. Duvar ve çatı panellerinde sandviç panel sistemi kullanılmış. Çatıda 125 mm panel kullanımı ve özel kenet sistemiyle birleştirme nedeniyle tam sızdırmazlık sağlanmış durumda. Çatı kalınlığı evin yalıtımına da büyük katkı sağlıyor. Benzerlerine göre yüzde 60’a varan enerji tasarrufuyla öne çıkıyor. Elektrik tesisatı modele özel projelendirilerek kalite kontrol sisteminde modern üretim hattında üretildiğinden tam yangın güvenliğine sahip. Kablo bağlantıları özel klipsler kullanılarak güvenli şekilde gerçekleştirilmiş. Tek araca yüklenen ev nereye isterseniz oraya sevk ediliyor. Aynı gün kullanımınıza hazır hale geliyor. Dilediğiniz yerde dilediğiniz anda konut sahibi olmak isterseniz konteyner  size her avantajı yaşatır.

Müstakil konutta beklentileri en iyi şekilde karşılamayı amaçlayan 42 m2 konteyner ev tek tıra yüklenerek Türkiye’nin her iline her köyüne sevk edilebiliyor. Aracın sahaya ulaştığı gün orada hazır edilen iki kişilik uzman ekip ve vinç desteğiyle sadece 6 saatte ev oturuma hazır hale getiriliyor. Montajda iki ünite yan yana konularak bağlantıları yapılıyor. Sonrasında ekstra çatı örtüsü de uygulanıyor. Çatı yağmur oluklarına varana kadar bu 6 saatlik süreçte tamamlanıyor. Atık ve temiz su tesisatları, tam yangın güvenliğinde elektrik tesisatı armatürlerine varana kadar uygulanmış şekilde. Yapıyı elektrik ve suyla buluşturmanız merkezi şebeke bağlantısını yaptırmanız kadar kolay.

Prefabrik ev fiyatları açısından en avantajlı konut modelini konteyner oluşturmaktadır. İnşa süreçleri ve çok sayıda işçilik uygulamalarıyla uğraşmadan en kolay ev sahibi olma yönteminin adı konteynerdir.