İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 31 Mart 2019 seçim kampanyası sırasında, 16 Ocak günü, Sultanbeyli'deki bir semt pazarında 60 yaşındaki Mahruze Keleş'ten oyunu istedi.

Karşılaştığı kişinin CHP adayı olduğunu öğrenen Keleş, İmamoğlu'na “Sen Tayyip Erdoğan'a bağlı değilsen, sana oy yok. Sana börek, kete yaparım ama oy vermem” karşılığını verdi. Bunun üzerine İmamoğlu, “Senden oyunu değil, duanı istiyorum. Seçimi kazanacağım ve bir ay içinde evinize geleceğim. Böreklerinizi, ketelerinizi yiyeceğim, enerji alıp, beş yıl deli gibi çalışacağım” diyerek Keleş'in adresini aldı.

Mahruze Keleş

Mahruze Teyze’nin bu yanıtı sosyal medyada çok paylaşıldı. İki gün sonra 18 Ocak’ta Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mahruze Keleş’e telefon etti. En kısa zamanda yanına geleceğini söyledi.

Erdoğan bir türlü ziyarete gitmedi. İmamoğlu ise beklenen buluşmayı ilk mazbatası 6 Mayıs'ta YSK kararıyla elinden alınınca yapamadı.

Ancak o buluşma 23 Haziran seçiminden 44 gün sonra, 6 Ağustos'ta kahkahalar eşliğinde gerçekleştirildi. Buluşmada, İmamoğlu ve Keleş arasında birbirinden ilginç diyaloglar yaşandı.

İmamoğlu, kendisine, “Seni kimse tanımıyordu ha! Benim yüzümden tanıdı!” diyen Keleş'e, şu esprili yanıtı verdi: “Sağ ol, sağ ol, sağ ol ablacığım! Allah razı olsun. Tanıttın bizi, ne yapalım? Biraz daha konuşursan, üç seçim kazanacağım.”

İKİNCİ ZİYARET
İBB Başkanı İmamoğlu önceki gün Mahruze Keleş’i yine ziyaret etti.

Mahruze Keleş, ziyarete ilişkin görüntüleri sosyal medyadan paylaştı. İmamoğlu ile birlikte fotoğrafını paylaşan Keleş, “Ekrem İmamoğlu evladım ikinci kez ziyaret edip beni onurlandırdı kendisine teşekkür ediyorum” notunu düştü.

Mahruze Keleş

'ERDOĞAN SÖZ VERMESİNE RAĞMEN GELMEDİ'
Bu arada Mahruze Teyze’nin, söz vermesine rağmen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyaretine gelmemesine üzüldüğünü söyledi. “Keşke gelseydi. Söz verdi gelecek. ‘İstanbul’a ayak basar basmaz ordayım’ dedi. Hâlâ gelecek. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı da en kısa zamanda bekliyorum” diye konuştu.

İmamoğlu’na “Sen lafından hemen geldin. Allah razı olsun” diyen Keleş, “Onu da seviyorum. O da kardeşim sen de kardeşimsin. Bizim partiyle işimiz yok” ifadelerini kullandı.

'SOKAĞIMIN BAŞINA KADAR GELDİ, EVİME UĞRAMADI'

İmamoğlu ise Mahruze Keleş’e, “O gün ne dedim hatırlıyor musun anacığım? Dedim ki o da gelir de ben daha hızlı gelirim demiştim. Aynen öyle oldu” diye yanıt verdi.

Mahruze Keleş, seçim dönemi 29 Mart’ta Sultanbeyliği mitinginde Erdoğan’ın yanına kadar sokulup, hatta kolundan tutmasına rağmen Erdoğan’ın kendisini tanımamasına çok üzülmüştü. “Sokağımın başına kadar geldi, evime uğramadı”

KILIÇDAROĞLU DA ZİYARET EDECEK

Erdoğan'dan gerekli ilgiyi göremeyen Mahzure Keleş’in yarın önemli bir ziyaretçisi daha olacak: CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu…

Odatv'nin iddiasına göre Mahruze Keleş'in yakında CHP rozeti takacağı gelen iddialar arasında…