Özlem Gürses, 'Hocaların Hocası Nermin Abadan Unat'ın o sözlerini hatırlatırken canlı yayında gözyaşlarına zor engel oldu. 

Hafta sonu Halk TV Ana Haber Bülteni'ni sunan Özlem Gürses, 'Hocaların Hocası Nermin Abadan Unat'ın o sözlerini hatırlatırken gözyaşlarına zor engel oldu. 

'Hocaların Hocası Nermin Abadan Unat' bugün 100 yaşına bastı. 

Halk TV Ana Haber Bülteni'nin sunucusu Özlem Gürses, Unat ile ilgili biyografi verildikten sonra Unat'ın son verdiği röportajlardan birini hatırlattı. Unat'ın bir cümlesine aktaran Gürses, gözyaşlarını zor tuttu.

Son olarak elinde bastonuyla Boğaziçi Üniversitesi'ne giderek kayyum rektöre karşı akademisyenlerin yaptığı eyleme katılan Unat, "Bu ülke daha güzel günleri hak ediyor. Sizler gençsiniz. Ülkenizden ümidinizi kesmeyin, dayanın." demişti.

Unat'ın Boğaziçi eylemlerine katılmasından birkaç gün sonra Cumhuriyet Gazetesi'ne verdiği röportajdaki "İyimser olarak ölmek istiyorum" ifadelerini hatırlatan Özlem Gürses, gözyaşlarına zor hakim oldu.

Gürses, "Duygulanmamak mümkün değil, işte bu topraklar böyle kadınlar yetiştirdi" dedi. 

Nermin Abadan Unat kimdir?

'Hocaların Hocası' olarak nitelenen Nermin Abadan Unat bugün 100  yaşına bastı. 

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nin ilk kadın asistanı, ilk kadın doçenti, ilk kadın profesörü olan Prof. Dr. Nermin Abadan Unat bugün 100 yaşına bastı.

Unat, ilk kadın siyaset bilimci ve aynı zamanda hukukçu, sosyolog ve gazeteci.

Almanya'da çocuk yaşta babasını kaybeden Unat, Türkşye'de parasız eğitimin yürürlüğe konması üzerine Türkiye'ye gelerek eğitimine burada devam etti.

Türkiye kadının toplumdaki yerine ilişkin araştırmalar yapıp kitaplar yazan Unat, Almanya'daki Türk işçilerin sorunlarına da eğildi.