Medicana International İzmir Hastanesi,  yoğun bakımda tedavi altında olan ve geçtiğimiz pazar günü (26 Haziran) hayatını kaybeden hastanın ailesine haber vermedi.

KOAH hastası Süleyman Fazlılar, 23 Haziran Perşembe günü solunum yetmezliği nedeniyle hastaneye kaldırıldı ve yoğun bakım ünitesine alındı.

Üç gün yoğun bakımda tedavi altında olan Fazlılar, pazar sabahı 08.15’te hayatını kaybetti.

Ailesi, Fazlılar’ın yaşamını yitirdiğini bir gün sonra (27 Haziran) hastaneye durumuyla ilgili bilgi almak için gittiklerinde öğrendi.

Süleyman Fazlılar’ın kızı Yasemin Fazlılar Akgör, bianet’ten Ruken Tuncel’e konuştu.

YOĞUN BAKIMA İKİ NUMARA BIRAKTIK
Yasemin Fazlılar Gökay, babasının haziran ayı içinde Medicana Hastanesi’nde 10 gün yatarak tedavi gördüğünü ve kısa bir süre önce taburcu edildiğini söyledi.

Taburcu edildikten bir süre sonra perşembe (23 Haziran) sabahı solunum güçlüğü yaşadığını ifade eden Fazlılar Akgör, ambulans çağırdıklarını belirtti:

Gelen sağlık ekibi oksijen değerlerini düzenledi ve hastaneye götürmeye gerek olmadığını söylediler. Oksijen değeri normale döndüğü için evde kaldık fakat akşam tekrar kötü olunca hastaneye götürdük ve yoğun bakıma alındı.

İzmir Medicana Hastanesi’ne gittik çünkü babamın tedavisi orada yapılıyordu. Yoğun bakım doktoru babamın kronik hastalıklarını  sordu ardından aileden iki kişinin numarasını istedi. Annemin ve amcamın numaralarını verdik.

Cuma günü tekrar hastaneye gittik, babamla görüştük. Cumartesi, pazar göremeyeceğimizi söylediler ve ‘bizden haber gelmezse sevinirsiniz’ dediler. Hatta ‘pazartesi gelirsiniz, doktorundan bilgi aldıktan sonra 10 dakika görebilirsiniz’ de dediler.

'BABANIZ DÜN ÖLMÜŞ...'
27 Haziran Pazartesi günü ziyaret saatinde hastaneye gittiklerini söyleyen Fazlılar Akgör, uzunca bir süre yoğun bakım koridorunda beklediklerini, tüm hasta yakınları gittiği halde babasının isminin söylenmediğini aktardı:

Koridorda sadece biz kaldık, doktora bizim ismimizin neden söylenmediğini sorduk. Dışarı çıkmamız gerektiğini söylediler. Yeniden içeri girdik, doktor ‘size bunu nasıl söyleyeceğimizi bilemiyorum, babanız ölmüş’ dedi. 

Nasıl tepki vereceğimizi bilemedik, ‘ne zaman’ diye sorduk, ‘dün ölmüş, size ulaşamamışlar’ dedi.  Babamı bir gün önce kaybediyoruz ve biz bunu hastaneye gittiğimizde öğreniyoruz. Tetikte telefon bekliyoruz, arayan yok. Fakat hastanenin savunması ‘aradık ulaşamadık’ oluyor.

ACIMIZI YAŞAYAMADIK
"Yaşadığımız travmadan acımızı yaşayamadık” diyen Fazlılar Akgör, son olarak şunları söyledi: “Ölüm belgesinde babamın numarası vardı. Amcamın ve annemin numarası yazmıyor halbuki biz bu numaraları vermiştik. Bir buçuk gün sonra tesadüfen öğreniyoruz, yaşadığımız acının tarifi yok. Ayrıca bu hastane İzmir'in en iyi hastanesi olarak biliniyor ve en iyi hastanesinde böyle bir durum yaşanıyor. CİMER'e başvurduk, mahkemeye de başvuracağız. Bu sorumsuzluğun ihmalin bir karşılığı olmalı.

HASTANE: BİR KEZ ARADIK
Olaya dair konuştuğumuz İzmir Medicana Hastane yöneticisi ise; Süleyman Fazlılar'ın pazar saat 08.15'te hayatını kaybettiğini ve ailenin de 08.52'de arandığını cevap alınamadığını söyledi.

"Bunun dışında başka bir arama oldu mu, aileye ulaşma çabanız oldu mu?" sorusuna ise; sadece bir kez aradıklarını ve başka bir aramanın gerçekleşmediğini belirtti.

Hasta yakınlarının arandığına dair kayıt olduğunu belirten yönetici, kaydı iletebileceğini söyledi ancak arama kaydı gönderilmedi.