Halı pek çok yerde kullanılmakta olan bir eşya türüdür. Bu nedenle renk, stil ve model açısından zengin içeriğe sahiptir. Günümüzde akıllı cihazların kullanımındaki artış halı sektörüne de yansımıştır. Bu cihazlar aracılığı ile istenilen ebat ve boyutlarda, desenlerde halı üretimi yapılabilmektedir.

Halı Fiyatı Neye Göre Belirlenir?
Halı, çeşitli ebat ve modellerde karşımıza çıkarılmaktadır. Örneğin 120*180, 140*200 ya da 80*150 gibi halı ebatları bulunmaktadır. Ve bu ebatlar doğrultusunda halı fiyatları değişmektedir. Çünkü büyük ya da küçük boyutlardaki halılar farklı işlemlere tabi tutulmaktadırlar. Dolayısıyla fiyat açısından da farklılık göstermektedirler.

Halının fiyatını belirleyen bir başka şey, modeli ve desenidir. Desen elde etmek için kullanılan ipliğin türü, boyanın rengi ve kalitesi gibi etkenler söz konusu olmaktadır. Buradan da halının hangi marka tarafından üretildiği devreye girmektedir. Markanın kendisi de halının fiyatını etkileyen bir diğer faktördür.

Bazı halılar antika değeri taşımaktadır. Geçmişte halı üreten makineler yerine el işçiliği bulunmaktaydı. Bu yüzden ortaya çıkan her bir halı el emeği olmaktaydı. Ve bu nedenle çok değerliydi. Günümüze kadar gelebilen el emeği halılar, antika olarak sergilenmekte veya satılmaktadır. Halıya yüklenen antika değeri, fiyatın belirlenmesinde büyük etken olmaktadır.

Halı Çeşidinin Nedenleri
Halı denilen eşya türü 4 farklı şekil kullanılarak üretilmektedir. Bunlar dikdörtgen, kare, yuvarlak ve yolluktur. Bu nesne kendi içerisinde stilleri de barındırmaktadır. Örneğin modern, bohem, klasik, avangarde, etnik, vintage, tasarım gibi pek çok stil bulunmaktadır.

Halı çeşitliliğini sergileyen nedenler stil ve şekillerle sınırlı kalmamaktadır. Bunlara ilaveten kategoriler ve oda tipine uygun faktörleri de belirtmek gerekmektedir. Kategoriler kısmında yıkanabilir halı, banyo halısı, kilim, el dokuması, kuzu postu türünde halılar yer almaktadır.

Çeşitliliğin nedenleri arasında yer alan oda tipine uygun halı türleri, şu şekilde sıralanmaktadır: Ofis halısı, oturma odası, salon ve yemek odası, çocuk odası, koridor olmaktadır. En uygun halı fiyatları için https://www.hali.net/ sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Halı Fiyatları Üzerine Genel Değerlendirme
Halı fiyatlarını etkileyen ve belirleyen pek çok faktör sıralandı. Lakin bu sıralamanın dışında kalan etkenler de bulunmaktadır. Örneğin bazen önde gelen halı markaları, özel günlerde veya başka nedenlerden ötürü fiyat uygunluğuna gidebilmektedirler. Yahut kimi zaman üretim hatasından dolayı, halılar olması gereken fiyatın altında satışa sunulabilmektedir.