İstanbul Barosu'na kayıtlı avukat T.Ç. Galata Kulesi’nde intihar etti. Haberi İzmir Avukat Hakları Grubu duyurdu. 

İzmir Avukat Hakları Grubu'nın sosyal medya hesaplarında yaptığı paylaşımda, "İstanbul Barosu mensubu stajyer avukat T.Ç.’nin bazı arkadaşlarının verdiği yanlış bilgi sebebiyle intihar gerekçesinin maddi sebeplerle olduğu edilmişse de yakınlarının bu konudaki bilginin yanlış olduğunu ifade etmeleri sebebiyle ilgili paylaşım kaldırılmıştır. Fakat sebep her ne olursa olsun, genç yaşta bir meslektaşımızın hayatına son vermesi bizleri derinden yaralamıştır" ifadeleri kullanıldı.

İzmir Avukat Hakları Grubu, paylaşımına şu notu düştü:

İstanbul Barosu mensubu stajyer avukat T.Ç.’nin bazı arkadaşlarının verdiği yanlış bilgi sebebiyle intihar gerekçesinin maddi sebeplerle olduğu edilmişse de yakınlarının bu konudaki bilginin yanlış olduğunu ifade etmeleri sebebiyle ilgili paylaşım kaldırılmıştır. Fakat sebep her ne olursa olsun, genç yaşta bir meslektaşımızın hayatına son vermesi bizleri derinden yaralamıştır. Hatalı bilgiye aracılık ettiğimiz için meslek camiamızdan özür dilerken, bir kez daha ailesine ve sevenlerine başsağlığı dileriz.

‘AVUKATLAR ÖLÜYOR’
Konuya ilişkin Avukat Birliği'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Bugün bir genç meslektaşımız daha geçinemediği için, yaşayabileyeceği iyi bir gelecek göremediği için intihar etti. Başta TBB ve İstanbul Barosu olmak üzere tüm sorumluları bu intiharları engelleyebilecek çözümler bulmaya davet ediyoruz. #AvukatlarÖlüyor