AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Gezi Direnişi sırasında Bezmiâlem Valide Sultan Camisi'nde bira içildiği iddiasını yinelemesinin ardından o dönem camide görev yapan müezzin Fuat Yıldırım yeniden gündem oldu. Yıldırım'ın kronik böbrek rahatsızlığı nedeniyle haftanın üç günü diyaliz tedavisi gördüğü, organ nakli olmayı beklediği ifade edildi.

Erdoğan, Gezi Direnişi sonrasında zaman zaman kullandığı “Bunlar değil miydi Bezmialem Camii’nin içine bira kutularıyla giren” ifadelerini önceki gün “Memur-Sen Büyük Türkiye Buluşması” programında tekrarladı. Erdoğan’ın bu sözlerinin ardından Gezi sırasında camide görev yapan ve iddiayla ilgili olarak polise verdiği ifadede, “Ben din adamıyım, yalan söyleyemem, içki içildiğini görmedim” diyen müezzin Fuat Yıldırım tekrar gündem oldu.

Fuat Yıldırım için sosyal medyada “nerede, ne yapıyor” soruları ortaya atılırken Odatv'den Caner Taşpınar, Yıldırım'ın sağlık sorunları yaşadığını yazdı.

İfadesinin ardından İstanbul Başakşehir bağlı Kayabaşı köyünde tayin edilen Yıldırım, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın atamasına itiraz edip dava açmıştı. Yıldırım bugün artık Karaköy’deki Arap Camii’nin müezzini olarak görev yapıyor.

Eşi lösemi hastası olan Fuat Yıldırım, köy camisine atanmasıyla zorluklar yaşadı ancak eşinin sağlık durumu yine de düzeldi. Ancak, bu kez de kendisi sağlık sorunları yaşamaya başladı. Kronik böbrek rahatsızlığı nedeniyle haftanın üç günü diyaliz tedavisi gören Yıldırım'ın sağlığına kavuşması için tek çare organ nakli.