İzmir'de meydana gelen 6,6'lık depremin ardından tüm Türkiye tek yürek olmuşken, Miami'de olan Şeyma Subaşı, sosyal medya hesabından Cadılar Bayramı için düzenlenen partiye katılıp o anları da sosyal medya hesabından yayınladı.

Kısa sürede binlerce tepkinin yağdığı Subaşı, bir açıklama yaparak "Ben depremde yara alan insanların acısına ortak olmak için elimden geleni yapmaya çalışıyorum" dedi.

'EN HAFİF TABİRLE PESPAYELİKTİR'
Şeyma Subaşı, gelen tepkilerin ardından bir açıklama yapsa da, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin sert tepkisinden kurtulamadı.

Partisinin grup toplantısında Şeyma Subaşı'ya yönelik çok sert ifadeleri kullanan Devlet Bahçeli, "Vur patlasın çal oynasın demek en hafif tabirle pespayeliktir. Cadı olmak için bayrama falan ihtiyaç yoktur" ifadesini kullandı. 

Devlet Bahçeli, Şeyma Subaşı'ya yönelik şu ifadeleri kullandı:

Maske-mesafe-temizlik şartlarına bağlılık devamlı vurgulanırken, boğaza nazır mekânlarda cadılar bayramı düzenleyip vur patlasın çal oynasın demek en hafif tabirle pespayeliktir.

Cadı olmak için bayrama falan ihtiyaç yoktur.

İnsan ve toplum sağlığını riske atmak en vahim cadılık ve canilik değil midir?

Bir insanının vebaline ortak olmanın izahı nasıl yapılacaktır?

Şımarık bir şekilde davranarak hastalığı bulaştırmak cinayet olmayacak mıdır?

Maskeyi vicdana değil yüze takmak, mesafeyi ahlaki duyarlılıklara değil karşımızdaki insanlara geçici olarak koymak hepimizin görevidir.

İnancımıza göre, temizlik imandandır, insan yaratılmışların en şereflisidir.