İstanbul Sultangazi’de yaşayan 17 yaşındaki Ahmet Emre Çavuş, evinin 4 sokak uzağında arkadaşlarıyla yolda yürürken, nereden geldiği belli olmayan ( Maganda ) bir kurşunla boynundan vuruldu. Felç kalan ve 2 yıldan fazla süren tedavisinin ilk 7 ayını yoğun bakımda geçiren Ahmet Emre, 13 Ağustos 2017 yılında enfeksiyon sonucu hayatını kaybetmişti . 

'HER MAGANDA KURŞUNU CİNAYETİNDE AYNI ACIYI VE O ANLARI YAŞIYORUZ'

Yasaklar Nedeni ile Bayram sonrası Oğlunun Doğum Gününde Eşi Zeynep ,Oğlu Efe İle Gazi Mahallesi   Mezarlığı'ndaki kabrini ziyaret eden Ahmet Emre'nin Babası Bireysel Silahlanmaya Hayır Platformu Başkanı Gazeteci Bülent Çavuş ‘’ O Kurşun Oğluma Gelmeseydi Şimdi  22 Yaş Günü Olacaktı ama 50 kuruşluk kurşun aslan parçası oğlumu bizden aldı ‘’ Evladın öldü mü sen de ölüyorsun sadece yerler farklı ‘’dedi

'GAZİ MEZARLIĞI ARTIK İKİNCİ EVİMİZ OLDU'

Bülent Çavuş Oğlum 2015 Yılında Maganda Kurşun ile Mega Şehir İstanbul’da Vuruldu ama Yıl 2020 yani 5 yıl olacak Ağustos ayında Yargı yerinde sayıyor her yıl savcı değişiyor ama failli halen beli değil sayın devlet büyüklerimizden tek isteğimiz bir an önce oğluma bunu yapanın bulunması ve en ağır cezanın verilmesini istedi. En ağır cezayı alsa da bizim oğlumuz  geri gelmeyecek ama mezarında rahat uyulacak . Baba Çavuş ,  hayatının baharındaki daha 17 yaşında ve lise öğrencisi oğlumu  kaybetmenin acısının halen tazeliğini ilk günkü gibi koruduğunu söyledi. Mezarlık bizi ailemin ikinci evi oldu her Cuma her bayram her doğum günü biz hep buradayız oğlumun yanında ben bu dünyada anladım ki  Evladın öldü mü sen de ölüyorsun tek fark sadece yerler faklı sen toprak üstünde o toprak altında .

'BAŞKA EMRELER ÖLMESİN'

Ahmet Emre'nin Anne Zeynep Çavuş ‘’ O mermiyle sadece Emre vurulmadı. Dört kişilik aile olarak vurulduk” diyor. Ahmet Emre’nin 50 kuruşluk serseri bir kurşunla vurulduğunu söyleyen anne Çavuş, “Oğlumu 19 yaşında toprağa verdim, bakmaya kıyamazdım”. Zeynep Çavuş, bireysel silahlanma karşıtı mücadelesini başka çocuklar ölmesin diye sürdürdüğünü, bu amaçla bir kitap hazırlığında olduğunu belirtiyor. Elbette ki adalet tecelli edecek. Ancak, biz istiyoruz ki, başka Ahmet Emre’ler ölmesin. Bunun için adaletin hızlı ve etkin bir şekilde işlemesini istiyoruz. Bu toplumda insanlar huzur ve güven içerisinde korkmadan yaşamalarını istiyoruz. Evlat acısı, çok farklı, asla unutulmayan bir acı. Evladın öldüğü zaman artık sen de ölüyorsun. Gömülmeyi bekliyorsun." diye konuştu.

ÇAVUŞ AİLESİ KAMPANYA BAŞLATTI

Gazeteci babası Bülent Çavuş ve annesi Zeynep Çavuş, oğullarının kaybından sonra maganda kurşununa dikkat çekmek için, sosyal farkındalık projeleri hazırladı, başka çocukların maganda kurşunu ile hayatını kaybetmemesi için televizyon programlarına çıkarak dikkat çekmeyi başardı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Sanatçı Suavi,Hüseyin Turan,tiyatro sanatçısı Bülent Emrah Parlak, sanatçılar Seyfi Yerlikaya ve Onur Akay ve sosyal medyada bir çok vatandaş  “Ahmet Emre Çavuşlar ölmesin, analar ağlamasın” diyerek video çekti dedi.