Ordu'nun Fatsa ilçesi Efkaf Mahallesi’nde yaklaşık bir yıl önce yapımı tamamlanan Fatsa Huzurevi’nin arka tarafındaki pencereler asri mezarlığı görüyor. Huzurevinde kalanlar her gün mezarlığı ziyaret edenleri ve cenaze defin işlemlerini izlemek zorunda kalıyor.

Mahalle Muhtarı İsmet Burgu'nun keyfine ise diyecek yok. Konuyla alakası vardır yoktur demeden mezarlığın geçmişinin yıllar öncesine dayandığını ifade eden Burgu, “Asri mezarlığımızın yanına huzurevi yapıldı. Mezarlık ile huzurevi yan yana olduğu için de mutluyuz. Huzurevi de ilçemiz için gerekliydi. Yaklaşık 70 kişilik kapasitesi var, güzel bir hizmet. Yaşlı insanlarımız için güzel bir hizmet” diye konuştu.

MUHTARIN FANTEZİSİ: YAN YANA OLMASI GÜZEL
“İkisinin yan yana olması çok güzel” diyen Burgu, “Huzurevinde kalan insanlar daha çok yaşamak istiyor. Akıllarına ölüm geliyor. Yolun kenarında olduğundan da her geçen dua okuyor. Huzurevine yaptığım ziyaretlerde orada kalanlar mezarlığı görünce akıllarına ölüm geldiğini ve daha güzel yaşamak istediğini söylüyorlar” diye konuştu.