Bisikletli Yaşam Platformu, son iki yılda 258 bisikletlinin trafikte hayatını kaybettiğini açıklayarak birçok şehirde sokağa çıktı.

Birçok ilde düzenlenen basın açıklamaları ve etkinliklerde, İzmir'in Çiğli ilçesinde 32 yaşındaki Zeynep Aslan’ın, ters yönden gelen bir kamyonun altında kalarak yaşamını yitirdiği ve Ankara'da ise 19 yaşındaki bisikletçi Umut Gündüz’ün alkollü bir sürücünün kullandığı aracın çarpması sonucu hayatını kaybettiği hatırlatıldı.

Açıklamalarda, sadece son bir ayda kazalarda ölen bisikletli sayısının 11'e yükseldiği de ifade edildi.

BU MÜCADELEYE HERKESİ DAVET EDİYORUZ
Bisikletliler Ankara’da da Kurtuluş Parkı'nda toplandı. Kurtuluş Parkı'nda yola çıkan bisikletliler 30 Ağustos Zafer Parkı’nda bir basın açıklaması düzenlendi.

“Bu ülkenin geleceği olan gençlerimiz, medeniyetin sembolü olan bisiklet üzerinde trafik terörüne kurban gidiyor" denilen açıklamada, "Şehirler farklı, isimler farklı ama acılarımız ortak. Güvenli bisiklet yolları için, bisikletin bir ulaşım aracı olarak herkes tarafından kabul görmesi için; bisikletlilerin hayatını kaybettiği trafik kazalarının kaza değil, kasten öldürme olarak kabul edilmesi için; cezaların etkin ve caydırıcı olabilmesi için kaç tane daha 'Umut’umuzu' kaybetmemiz gerekiyor? Bu mücadeleye herkesi davet ediyoruz” denildi.