Murat Korkmaz

Pandemi süresince halkına en az destek veren ülke olarak raporlanan Türkiye'de, bir yıldır kepenkleri kapalı olan ve bu büre zarfında hiçbir devlet yardımı alamayan küçük işletmeler bir bir batıyor. İstanbul Beyoğlu gibi toplumsal hafıza mekanlarının bilinen ve hatta tarihi olan işletmeleri de buna dahil.

Teslim bayrağı çeken son işletme ise Beyoğlu Mis Sokak’ta 45 yıldır açık olan Demir Kafe oldu. Demir Kafe pandemi sebebiyle kapandığını duyurdu. "Bu bir veda yazısıdır" başlığını taşıyan mesajda Demir Kafe, "Üzülerek bildirmek isteriz ki 1977 yılından bu yana sizlere elimizden geldiğince güler yüzle, özgür bir ortam sağlamaya çalışarak, farklı kültürleri tek bir masada buluşturmayı amaç edinerek bu senelere kadar getirdiğimiz kafemiz artık kapılarını kapatıyor. Herbirinizin yeri ayrı, umuyoruz ki biz de sizin için öyleyizdir. İyi ki vardınız. Kim bilir belki seneler sonra tekrar görüşürüz" ifadeleri kullanıldı.

Haberi Twitter hesabından duyuran Beyoğlu Esnafı ise "Beyoğlu’nun en güzel kıraathanesiydi. Gerçekten büyük kayıp. Bir tarihi yitirdik!" diye duruma tepki gösterdi.