‘Beşiktaş İyileşecek’ sloganıyla başlayan hareket kapsamında, 3 Temmuz-26 Temmuz tarihleri arasında her cuma, cumartesi ve pazar günleri parklarda psikologlarla buluşma, müzik dinletisi, yoga ve spor etkinlikleri düzenlenecek.
 
Covid-19 salgınıyla mücadelede getirilen sınırlamaların aşamalı olarak kaldırılmasıyla hayat normale dönmeye başlıyor. 

‘Yeni Normal’ döneminin başlamasıyla birlikte, Beşiktaş sakinlerinin zihin ve beden sağlığını düşünerek geçtiğimiz günlerde Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat ‘Stresle Topyekûn Mücadele Hareketi’ başlatmıştı. 

Sosyal medya hesabından hareketi duyuran Akpolat, “Salgın sürecinde yeni bir aşamaya geçerek Beşiktaş’ta hep birlikte stres atıyoruz ve hep birlikte iyileşiyoruz. Müzikten spora, geziden yogaya, evlerde geçen 3 ayın ardından Beşiktaş’ımızda stres atacağımız ve moral yükselteceğimiz sosyal mesafeli etkinlikler hazırladık. Birbirinden keyifli etkinliklerimize tüm komşularımızı bekliyoruz” dedi.

Uzun süre evlerde kaldıktan sonra yavaş yavaş normal hayata uyum sağlamaya çalışılan bu kontrollü geçiş sürecinde, Beşiktaş sakinleri 3 Temmuz Cuma gününden itibaren Beşiktaş’ın parklarında psikolog söyleşilerine, müzik dinletilerine, stresten arındıran yoga ve spor faaliyetlerine katılabilecek. 
Psikologlar parklarda Beşiktaşlılarla buluşacak
Psikologların belirli tematik konular etrafında bilgi paylaşımı yapacağı ve dinleyicilerin sorularını yanıtlayacağı etkinlikler düzenlenecek. Psikologlarla birebir görüşmek isteyenler ise online ya da yüz yüze görüşme için randevu alabilecek. Uzman klinik psikologlar bu çalışmalarla salgın sürecinin bireyler üzerindeki olumsuz etkilerini en aza indirmeye çalışacak. 
Sosyal mesafe kurallarına uyularak gerçekleştirilecek etkinliklerde hijyen önlemleri gereği katılımcılar yanlarında kendi mat, minder ve havlularını getirecek. 3-26 Temmuz arasında gerçekleştirilecek olan program takvimine ve etkinlik detaylarına Beşiktaş Belediyesi’nin resmi internet sitesi besiktas.bel.tr adresinden ulaşılabilir.
Beşiktaş Parklarda İyileşiyor Programı
3-10-17-24 Temmuz Cuma: Aykut Barka, Sanatçılar, Sporcular, Meyve Bahçesi Parkı’nda Yoga ve müzik dinletileri yapılacak.
4-11-18-25 Temmuz Cumartesi: Aykut Barka, Sanatçılar, Sporcular, Meyve Bahçesi, Bebek Parkı, Abbasağa Parkı’nda Yoga, müzik dinletisi ve uzman psikologla görüşme etkinlikleri gerçekleşecek.
5-12-19-26 Temmuz Pazar: Aykut Barka, Sanatçılar, Sporcular, Meyve Bahçesi, Bebek Parkı ve Abbasağa Parkı’nda müzik dinletisi ve yoga düzenlenecek.